Vanhainkodin uimarannan vesi ei ollut uimakelpoista, mutta nyt uimakieltosuositus purettiin – Yleisillä uimarannoilla ei vielä sinilevähavaintoja

E. colin vuoksi uimakieltosuosituksia annetaan melko harvoin, Nokialla edellisen kerran kesällä 2019. Vanhainkodin uimarannalle annettiin uimakieltosuositus tiistaina, mutta torstaina valmistuneen laboratioriotuloksen myötä vesi on todettu uimakelpoiseksi.

Vanhainkodin uimarannalla on uimakieltosuositus. Jos tiistaina otetun näytteen tulos on selvillä ja puhdas jo torstaina, suositus voi poistua jo torstain aikana.

23.6. 13:50

Nokian Vihnusjärven rannalla sijaitsevalla Vanhainkodin uimarannalla on uimakieltosuositus, koska vesinäytteessä on ollut rajat ylittävä määrä E. coli -bakteeria.

Ympäristöterveys Pirtevan terveystarkastaja Riikka Marttinen kertoo, että näyte oli otettu 17. kesäkuuta. Väliaikainen uimakieltosuositus asetettiin laboratoriotulosten valmistuttua 21. kesäkuuta. Silloin otettiin myös uusi näyte, jonka tulokset valmistuivat torstaina. Raja-arvot eivät ylittyneet, joten uimakieltosuositus puretaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos