Nostetaanko Nokialla tankoon sateenkaaren värit? Pride-liputuksen kohtalo ratkeaa maanantaina

Nokian kaupungille netin kautta tehty kuntalaisaloite keräsi 103 allekirjoittajaa.

Kaupunginhallitus kokoontuu maanantaina. Esityslistalla on muun muassa sateenkaariliputuksen kohtalon päättäminen.

18.6. 12:47 | Päivitetty 20.6. 12:09

Nokian kaupunki vastaanotti toukokuun puolivälissä Kuntalaisaloite.fi-sivustolta aloitteen ”Sateenkaariliputus Nokialle”. Aloitteella on 103 allekirjoittajaa ja sitä käsitellään kaupunginhallituksen kokouksessa maanantaina.

Kaupunginhallitukselle esitetään, että Nokialla ei järjestettäisi sateenkaariliputusta. Esitystä perustellaan sillä, että jos Nokialla liputetaan sateenkaarilipulla, olisi mahdollisesti perusteltua liputtaa myös muiden vähemmistöryhmien (esimerkiksi uskontokuntien, puolueiden, yhdistysten tai seurojen) lipuilla heille merkityksellisinä päivinä. Esityksen mukaan Suomen lippu on kaikille suomalaisille yhteinen lippu ja sillä arvostetaan kaikkia suomalaisia.

Aloitteen laittoivat vireille Nokia Pride ry:n hallituksen jäsenet. Aloitetta perustellaan sillä, että yhä useammilla paikkakunnilla liputetaan sateenkaarilipulla Priden kunniaksi, ja että Nokia Pride ry:n mukaan Pride-liputuksen järjestäminen on näkyvä osoitus kaikkien kuntalaisten osallisuuden, syrjimättömyyden ja yhdenvertaisuuden tukemisesta ja oikeuksien puolustamisesta.

Lue lisää: Nokialle kerätään nimiä sateenkaariliputuspäivään – ”Nokian kaupungin on aika siirtyä nykypäivään”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos