Tässäkö ratkaisu työvoima­pulaan? Nokialla kokeillaan nyt täysin uudenlaista koulutusta, joka voi kannustaa uuden ryhmän vaihtamaan alaa

Janne Järvinen ja Vesa Saarela vaihtoivat vakituiset työnsä opintoihin. He hankkivat metallialan tutkinnon uudenlaisessa oppisopimuskoulutuksessa nokialaisen yrityksen kanssa. Ryhmämuotoinen koulutus voi kannustaa muitakin työssä käyviä kouluttautumaan uudelleen, sillä opiskelun ajalta maksetaan palkkaa.

Agco Power valmistaa Nokian Linnavuoressa muun muassa traktoreissa, leikkuupuimureissa sekä muissa maatalous- ja työkoneissa käytettäviä moottoreita. Oppisopimus­koulutuksessa opiskelevat Vesa Saarela (vas.) ja Janne Järvinen vaihtoivat kappaletta koneistusosastolla perjantaina.

13.6. 9:49

Janne Järvisen päätöksessä palata opiskelijaksi ratkaisevaa oli reitti: tutkinto suoritetaan töitä tehden. Järvinen kaipasi uusia haasteita, muttei harkinnut vakavissaan uusia opintoja. Kun mahdollisuus hakea Tampereen aikuiskoulutuskeskuksen Konepajakoulun räätälöimään metallialan koulutukseen tarjoutui keväällä, hän päätti tarttua siihen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos