Poliisin puhallutukset romahtivat, mutta rattijuoppojen määrä Nokialla kasvoi jyrkästi – 2020 pahin rattijuoppovuosi viiteen vuoteen

Poliisi puhalluttaa Pirkanmaalla paljon vähemmän kuin ennen koronavuosia. Rattijuoppoja jää silti kiinni lähes yhtä paljon tai jopa enemmän kuin aikaisemmin. Huumekuskien määrä on ohitti ensimmäisen kerran alkoholia juoneiden kuljettajien määrän.

Ylikonstaapeli Jouko Kilpi tarkasti autoja ja puhallutti kuljettajia Tampereen Kalevankankaalla heinäkuussa 2020. Korona-ajan huippu rattijuopumuksissa Pirkanmaalla osuu samaan kesään.

7.6. 10:09

Poliisi on puhalluttanut koronapandemian aikana huomattavasti vähemmän autoilijoita ja muita tiellä liikkujia kuin tavallisesti. Pirkanmaalla puhallutusten määrä putosi noin puoleen.

Voisi kuvitella, että myös paljastuneiden rattijuopumusten määrä on vähentynyt merkittävästi, mutta Nokialla niiden määrä on kasvanut jyrkästi. Nokialla kiinni jääneiden rattijuoppojen määrä kasvoi viime vuoden aikana noin 120:stä noin 180:en. Tätä saattaa selittää se, että Nokian läpi kulkee valtatie.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos