Suomessa kiertänyt tekstiviesteihin perustuva vakoilu­haittaohjelma on saatu ajettua alas – Tietoturva-asiantuntija neuvoo, miten torjua tietomurtoja jatkossa

Tietoturvaongelmista tehtyjen ilmoitusten määrä kasvoi viime vuonna räjähdysmäisesti. Nato-kevät ei tuonut Suomeen kyberhyökkäysten piikkiä, vaan yleisin vitsaus oli Flubot-haittaohjelma. Tietoturva-asiantuntija kertoo, miten voit tehokkaasti torjua tietomurtoja.

Tietoturva-asiantuntija Helinä Turunen kertoo, että tavallisiin kansalaisiin kohdistuu koko ajan kasvava määrä kyberuhkia, kuten tietomurtoja, tietojen kalastelua ja sosiaalisen median tilimurtoja. Suomen ulkoministeriön ja puolustusministeriön verkkosivuille tehtiin palvelunestohyökkäys huhtikuussa samaan aikaan, kun Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi puhui Suomen eduskunnalle.

1.6. 19:00

Liikenne- ja turvallisuusvirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskukselle tehtiin toukokuussa yli 550 ilmoitusta haittaohjelmista. Syynä oli Flubot-nimisen haittaohjelman aktivoituminen.

Kyseinen haittaohjelma on levinnyt tekstiviesteillä lähetettyjen linkkien mukana. Rikolliset ovat saaneet tätä kautta haltuunsa salasanoja, pankkitunnuksia ja muita arkaluontoisia tietoja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos