Mitä joukko­irti­sanoutuminen tarkoittaisi yksittäiselle hoitajalle? – Järjestöjen mahdollisesti keräämät listat eivät riittäisi irtisanoutumis­ilmoitukseksi

Todennäköistä on, että järjestöt maksaisivat irtisanoutuville työtaisteluavustusta. Esimerkiksi lakkoavustusta ne jakoivat 140 euroa päivässä.

Hoitajajärjestöt Super ja Tehy kertoivat tiistaina valmistelevansa joukkoirtisanoutumista. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin hr-johtaja Raija Ruoranen kertoo, että esimerkiksi palkan kokemuslisät pysyisivät hoitajilla joka tapauksessa ennallaan.

22.4. 10:00

Joukkoirtisanoutuminen voi olla yksittäiselle hoitajalle riski, mutta esimerkiksi saavutetuista eduista ei välttämättä joudu luopumaan. Toisaalta irtisanoutumiset voisivat aiheuttaa laajoja ongelmia palkanmaksussa.

Hoitajajärjestöt Super ja Tehy kertoivat tiistaina valmistelevansa joukkoirtisanoutumista. Suunnitelman yksityiskohtia ei vielä tiedetä. Järjestöt kertoivat tiistaina, että niiden valtuustot kokoontuisivat ”lähipäivinä” päättämään seuraavista toimista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos