PSHP: Hoitajalakko lamaannuttamassa nyt myös synnytyksen ja tehohoidon – Perusterveydenhuolto ja sosiaalihuolto rajattu lakon ulkopuolelle, kehitysvammahuollon tilanne vielä auki

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin mukaan suojelutyöhön on luvattu kuudesosa siitä henkilömäärästä, jonka työnantaja on arvioinut tarpeelliseksi turvaamaan potilaiden hengen ja turvallisuuden. Käytännössä tämä voi johtajaylilääkäri Juhani Sandin mukaan johtaa esimerkiksi siihen, että synnyttäjä voidaan käännyttää toiseen sairaalaan.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Juhani Sand (vas.) ja HR-johtaja Raija Ruoranen (oik.) julkaisivat tiistaina tiedotteen, jossa he ilmaisivat huolensa keskiviikkona alkavan hoitajalakon suojelutyömäärästä.

19.4. 15:53

Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä (PSHP) on alkamassa keskiviikkona uusi hoitajalakko. Jos työkiistan osapuolten välille ei synny sopua, lakko alkaa keskiviikkoaamuna kello 6.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin tiistaina lähettämässä tiedotteessa kerrotaan, että keskiviikon hoitajalakko lamaannuttaisi toteutuessaan päivystyksen ja kiireellisen hoidon, eikä tehohoitoa ja synnytyksiä voitaisi turvata.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos