Nokian Pitkässäniemessä sijaitsee koulu, jossa on alle 30 oppilasta, mutta siellä tehdään äärimmäisen tärkeää työtä – Tässä koulussa lapsia ei soviteta muottiin, vaan koulu muuttuu tarpeen mukaan

Rajasalmen koulu on yksi Opetus- ja kulttuuriministeriön nimeämästä kymmenestä Elmeri-koulusta. Kouluissa kehitetään nyt vaativan konsultaation mallia, jonka tavoitteena on vähentää vaativan erityisen tuen palveluntarvetta kunnissa ja vahvistaa inkluusiota oikea-aikaisella tuella.

Rajasalmen koulun erityisluokanopettaja Emma Mäkinen työssään vaikeavammaisten luokassa. Rajasalmen koulu on yksi Elmeri-kouluista, joille myönnetyn rahoituksen avulla on käynnistetty vaativan erityisen tuen kehittämis- ja yhteistyöverkostojen toimintaan liittyvä kehityshanke.

21.4. 5:30 | Päivitetty 21.4. 8:29

Nokian Pitkänniemen alueella toimivassa Rajasalmen koulussa tehdään parhaillaan tärkeää työtä, jossa pyritään yhdenmukaistamaan ja kehittämään vaativan erityisen tuen osaamista kehitysvammaopetuksessa.

Rajasalmen koulun apulaisrehtori Tiina Mäenpää kertoo, että tavoitteena on luoda valtakunnan tasolla yhteisiä käytänteitä, joiden avulla kaikille lapsille voidaan taata yhdenvertaiset palvelut asuinpaikasta ja kustannuksista riippumatta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos