Kostiantyn Yelishevych sanoo ymmärtävänsä nyt toisen maailmansodan kokeneen sukupolven sanonnan, että tärkeintä on rauhallinen taivas pään yläpuolella.

Kostiantyn pelasti perheensä sodalta, eivätkä kaikki katso sitä hyvällä – ”Olen jo kokenut sen, kuinka sota koskettaa omaa elämää ja rikkoo sen”

Nokian Renkaiden Venäjän-toimintaa vastustaneessa mielenosoituksessa oli mies, joka kertoi paenneensa Ukrainasta, kun pommi oli pudonnut lähelle kotia. Hän näytti etäisyyttä Nokian Renkaiden edestä Pirkkalaistien toiselle puolen, muutaman sadan metrin matkan päähän. Mies sanoi, ettei puhu englantia kovin hyvin, mutta olisin halunnut kysyä tarkemmin. Toimituksessa tajusin: Unohdin. Miehen nimi on Kostiantyn Yelishevych. Nyt hän kertoo ajatuksistaan mielenosoituksesta, ja perheensä matkasta Sumysta Tampereelle.


1.4. 11:05 | Päivitetty 3.4. 13:59

Yhteys Kostiantyn Yelishevychiin, 41, löytyi Nokian Renkaiden edessä mielenosoituksen järjestäneen Ukrainians of Tampere -ryhmän kautta. Koska ystävien keskusteluissa Ukrainassa ei käytetä sukunimiä, hän toivoo, että tässä jutussa häntä kutsutaan pääosin etunimellä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos