Hoitajajärjestöjen lakko näkyy myös Nokian kiirevastaanotolla – Toimi näin, jos sairastut lakon aikana

Tampereen yliopistollinen sairaala Tays tiedotti perjantaina, että Pirkanmaan päivystysavun numero ei olekaan nokialaisten käytettävissä.

Hoitajien lakon vaikutuksiin valmistaudutaan myös Nokian kiirevastaanotolla.

| Päivitetty

Hoitajajärjestöt Tehy ja Super aloittavat lakon perjantaina 1. huhtikuuta kello 6. Lakko koskee Tampereen yliopistollista sairaalaa, mutta ei terveyskeskuksia, työterveyshuoltoa eikä yksityisiä terveyspalveluiden tuottajia. Lakolla on kuitenkin välillisiä vaikutuksia myös kuntien terveyspalveluihin.

Lakon vuoksi Tampereen yliopistollisessa sairaalassa turvataan vain päivystys ja välttämätön kiireellinen hoito. Muun muassa Acutan toiminta supistuu merkittävästi lakon vuoksi ja tämä vaikuttaa myös nokialaisten kiireellisen hoidon järjestämiseen, Nokian kaupunki tiedottaa.

Nokialla valmistaudutaan kiirevastaanoton mahdollisesti lisääntyvään potilasmäärään nostamalla hoitaja- ja lääkärimitoitusta 1.–5. huhtikuuta väliselle ajalle. Tilannetta arvioidaan terveyspalveluissa päivittäin ja muuttuvaan tilanteeseen pyritään reagoimaan mahdollisimman nopeasti.

Kaupunki muistuttaa, että poikkeusjärjestelyistä huolimatta palveluissa voi olla ruuhkaa ja kiireettömiä aikoja saatetaan joutua perumaan. Mikäli näin käy, terveyspalveluista ollaan asiakkaisiin yhteydessä aina henkilökohtaisesti.

Nokian kiirevastaanoton ja Acutan ruuhkautumista on nyt tärkeä välttää. Nokian kaupunki ohjeistaa asiakkaita ottamaan kiireellistä hoitoa vaativassa asiassa yhteyttä kiirevastaanotolle ensisijaisesti puhelimitse. Kiirevastaanoton puhelinnumero 03 5652 1200 palvelee normaalisti arkisin kello 8–18 ja viikonloppuna kello 9–18. Sairaanhoitaja tekee hoidontarpeen arviota ja tarvittaessa konsultoi lääkäriä.

Hätätilanteessa on soitettava yleiseen hätänumeroon 112.

Koronaneuvontanumero 03 5652 1105 on avoinna arkisin kello 9–14. Koronavirustaudin oirearvion voi täyttää sähköisesti osoitteessa omaolo.fi.

Tampereen yliopistollinen sairaala Tays tiedotti perjantaina, että toisin kuin ensin oli tarkoitus, Pirkanmaan päivystysavun numero 116 117 ei ole nokialaisten käytettävissä Taysia koskevan lakon aikana. Numero palvelee ainoastaan tamperelaisia ja orivesiläisiä.

Päivitys 1.4.22 klo 14.32: Muutettu Pirkanmaan päivystysavun numeroa koskeva kohta. Tays tiedotti perjantaina, että numero ei ole nokialaisten käytettävissä. Torstaina tämä ei ollut vielä tiedossa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos