Nokialla on alueellisia hyvinvointieroja, mutta numeroiden taakse pääsee vain kysymällä oikeita kysymyksiä – ”Onko täällä hyvä elää?”

Katsoimme tilastosta, miten hyvinvointi jakautuu Nokian yhdeksällä suurimmalla postinumeroalueella. Kaupungin maankäyttöjohtajan mukaan kaavoituksella ohjataan monipuoliseen rakentamiseen jokaisella alueella, mutta Nokialla on myös ”kovan rakentamisen alueita”. Hyvinvointikoordinaattorin mukaan Nokian hyvinvointityössä tilastot ovat käytössä, mutta enää niin suuressa roolissa kuin ennen.

Nokian kaupungin hyvinvointikoordinaattori Riikka Piitulainen kertoo, että vaikka tilastot ovat edelleen tärkeä apu, niiden tulkitseminen vaatii paljon lisätietoa.

30.6. 7:00 | Päivitetty 30.6. 9:46

Hyvinvointi jakautuu Nokialla epätasaisesti, ja hyvinvointierot ovat yhä suuremmat. Moni nokialainen voi entistä paremmin, mutta huonoiten voivien tilanne on entistä huonompi.

Tämä on yksi keskeisistä esitetyistä huolenaiheista Nokian vuosien 2017–2021 hyvinvointitilinpäätöksessä, jonka valtuusto hyväksyi kesäkuun 6. päivän kokouksessaan. Hyvinvoinnin epätasainen jakautuminen on hyvinvointitilinpäätöksen mukaan palveluiden ja työntekijöiden näkökulmasta nähtävissä kaikissa ikäryhmissä.

Luitko jo nämä?

Mainos