Kulttuuriapurahojen haku alkaa – Muistatko vielä nämä neljä nokialaista, jotka ovat saaneet apurahaa viime vuosina?

Haku kestää 10. helmikuuta saakka.

Vuoden takaisella hakukierroksella Pirkanmaan kulttuurirahasto myönsi 15 000 euroa Ossi Somman veistospuiston teosten kunnostamiseen.

11.1. 14:04

Suomen Kulttuurirahaston Pirkanmaan rahaston vuoden 2022 apurahojen haku alkaa maanantaina 10. tammikuuta.

Rahasto myöntää tänä vuonna apurahoja taiteelliseen työskentelyyn, tieteellisiin jatko-opintoihin ja tutkimukseen sekä erilaisiin kulttuurihankkeisiin ja kotiseututyöhön yhteensä 1,4 miljoonaa euroa.

Rahasto tukee etenkin oivaltavia ja korkeatasoisia hankkeita, nousevia ja uudistavia kykyjä, eri tavoin marginaaliin jääviä aloja ja tapahtumia sekä lähikulttuuria.

Yleisrahastosta myönnetään apurahoja kaikille kulttuurielämän aloille, nimikkorahastoista lahjoittajien määrittelemille aloille.

Pirkanmaan rahasto tukee pieniä ja suuria hankkeita. Viime vuosina apurahojen koko on vaihdellut 2 000 eurosta 130 000 euroon.

Lue myös: Nokialaiselle lasitutkijalle 130 000 euroa: yhdistää nerokkaasti tiedettä ja taidetta

Apurahaa voivat hakea pirkanmaalaiset tai Pirkanmaan hyväksi työtä tekevät yksityishenkilöt, työryhmät tai yhteisöt.

Tänä vuonna jakovuoroiset nimikkorahastot ovat Aamulehden 100-vuotisrahasto, Kaisa Ahosen rahasto II, Leena Lindfors-Sarasteen rahasto, Rauni ja Magnus Malmbergin rahasto, Marjatta Melkas-Rusasen ja Anneli Melkaksen rahasto, Maija Miettisen rahasto, Irmeli Näsäsen rahasto, Elli ja Elvi Oksasen rahasto, Pirkanmaan Sydäntutkimusrahasto, Tuula Pyykkösen rahasto, Aino Sipilän rahasto ja Aino Valvaalan rahasto.

Lisäksi haettavina ovat Eeva ja Jouko Järvisen nimikkoapurahat syöpälasten hyvinvoinnin edistämiseen.

Hakemus liitteineen ja lausunnot lähetetään verkossa 10. helmikuuta kello 16 mennessä.

Kaikkien maakuntarahastojen yhteinen apurahainfo järjestetään torstaina 27. tammikuuta kello 15–17. Lisätietoja lähempänä tilaisuutta löytyy osoitteesta skr.fi/pi/apurahat.

Rahaston apurahoista päättää hoitokunta, joka edustaa monipuolisesti pirkanmaalaisen taiteen, tieteen, yhteiskunnan ja talouselämän asiantuntemusta. Apurahat julkistetaan toukokuussa.

Lue lisää: Lopulta luonto voittaa ja kaikki ihmisen tekemä maatuu, mutta sen aika ei ole vielä: Professori Ossi Somman veistospuiston teoksia kunnostetaan alkuperäistä kunnioittaen

Lue lisää: Sari Kemppinen tuo taiteessaan esiin hitauden kulttuuria ja toivoo ihmisten arvostavan monipuolista kulttuuritarjontaa – ”Taiteen syli on laaja”

Lue lisää: Pinsiöläinen Marika Pihlajamäki sai 10 000 euron apurahan, jotta pääsee tavoittelemaan pehmeä-äänisellä sellolla unelmaa solistiurasta

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos