Mikä muuttuu pelastuslaitoksilla tammikuussa 2023? - Uutiset - Nokian Uutiset

Sote-alueiden rahoitus ei tunnista Tampereen kasvavia kustannuksia, sanoo Pirkanmaan pelastus­johtaja – Kysyimme, mikä pelastuslaitoksella muuttuu ensi vuonna

Sosiaali-ja terveyspalvelujen lisäksi hyvinvointialueet alkavat vastata myös pelastustoimesta vuoden 2023 alusta. Pirkanmaan pelastuslaitoksen johtaja Olli-Pekka Ojanen näkee muutoksessa mahdollisuuksia, mutta myös yhden ison huolenaiheen.

Pelastusjohtaja Olli-Pekka Ojanen sanoo, että hyvinvointialueella on mahdollista kehittää yhteistyöhön uusia tapoja. Huolta aiheuttaa rahoitus, joka ei Ojasen mukaan tällä hetkellä tunnista kasvavien kustannusten osuutta.

10.1. 13:00

Kun uudet hyvinvointialueet aloittavat toimintansa vuonna 2023, kuntien sosiaali- ja terveystoimen lisäksi pakettiin kuuluvat alueelliset pelastuslaitokset.

Pirkanmaan aluepelastuslaitos aloitti jo vuonna 2003, joten kuntalaisille muutos ei juuri näy. Uudistus kuitenkin mahdollistaa Pirkanmaan erikoistumisen esimerkiksi kansainvälisiin tehtäviin. Ennakkoon suurinta huolta aiheuttaa rahoitus.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos