Lääkekorvauksiin ei muutoksia, vuosiomavastuu nousee – Näin löydät pyhinä auki olevat apteekit - Uutiset - Nokian Uutiset

Lääkekorvauksiin ei muutoksia, vuosiomavastuu nousee – Näin löydät pyhinä auki olevat apteekit

Lääkkeiden korvausprosentit säilyvät ennallaan vuonna 2022. Vuosiomavastuu nousee hieman.

Apteekki saa tiedon vuosiomavastuun ylittymisestä reaaliaikaisesti lääkeoston yhteydessä ja asiakas saa lisäkorvauksen heti apteekissa.

25.12.2021 10:15

Lääkekorvausten vuosiomavastuu nousee vuoden vaihteessa reilulla kymmenellä eurolla. Vuonna 2022 vuosiomavastuu on 592,16 euroa.

Apteekki saa tiedon vuosiomavastuun ylittymisestä reaaliaikaisesti lääkeoston yhteydessä ja asiakas saa lisäkorvauksen heti apteekissa. Vuosiomavastuun ylityttyä asiakas maksaa jokaisesta korvattavasta valmisteesta vain 2,50 euron omavastuun.

Lääkkeiden korvausprosentit säilyvät ennallaan: peruskorvaus on 40 prosenttia, alempi erityiskorvaus 65 prosenttia ja ylempi erityiskorvaus 100 prosenttia. Ostokertakohtainen omavastuu ylemmässä erityiskorvausluokassa pysyy 4,50 eurossa per lääke.

Lääkekorvausten vuosikohtainen alkuomavastuu on edelleen 50 euroa. Toisin sanoen Kela-korvauksia saa vasta sen jälkeen, kun on maksanut itse 50 euroa korvauksen piiriin kuuluvista lääkkeistä. Alkuomavastuu voi luonnollisesti täyttyä jo vuoden ensimmäisellä ostokerralla, jolloin korvauksen saa suoraan 50 euron ylittävältä osalta.

Verkkohaulla löydät pyhien auki olevan apteekin

Joulun ja vuodenvaihteen pyhien aikana lähin avoinna oleva apteekki löytyy helposti osoitteesta apteekki.fi. Saman sivuston Lääkehaun avulla on kätevä varmistaa myös, että apteekin varastossa on juuri sillä hetkellä tarvittavaa lääkettä.

Tietokoneella ja kaikilla mobiililaitteilla toimivan palvelun kautta saa tiedon myös lääkkeen hinnasta, Kela-korvattavuudesta ja vaihtokelpoisista lääkevalmisteista.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos