Lasten määrä laskee seutukunnissa, mutta Nokialla päiväkodit pullistelevat – Reilun vuoden päästä keskustan ja Tähtisumunkadun uudet päiväkodit helpottavat tilannetta - Uutiset - Nokian Uutiset

Lasten määrä laskee seutukunnissa, mutta Nokialla päiväkodit pullistelevat – Ensi vuodesta tulossa haastava, sen jälkeen keskustan ja Tähtisumunkadun uudet päiväkodit helpottavat tilannetta

Varhaiskasvatus on Nokialla sekä suosittua että kaupungille edullista, kertoo Tampereen kaupunkiseudun vasta julkaistu, vuoden 2020 seutuvertailu. Nokian lisäksi vertailussa ovat mukana Kangasala, Lempäälä, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi. Tiedot on kerätty kunnista viime keväänä.

Seutuvertailun mukaan 57 prosenttia nokialaislapsista on päiväkodeissa, 18 prosenttia kotihoidon tuella, 3 prosenttia perhepäivähoidossa, 6 prosenttia yksityisen hoidon tuella ja loput palveluseteli- tai ostopalveluiden piirissä. Nokian varhaiskasvatuksen johtaja Minna Sillanpää sanoo, että kaupungin tavoitteena on varhaiskasvatuksen osallistumisasteen nostaminen entisestään.

11.11. 5:30

Nokialla varhaiskasvatuksen palveluiden piirissä oli viime vuoden lopulla 85 prosenttia kaikista 1–5-vuotiaista lapsista, kun mukaan lasketaan päiväkodit, perhepäivähoito, ostopalvelut, palvelusetelit ja yksityisen hoidon tuki. Osuus on seutukuntien korkein, ja on ollut kasvusuunnassa viime vuosina.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos