Vuoteen 2030 kestävä sopimus junavuorojen lisäämisestä mahdollistaisi pitkäjänteisen kehittämisen – ”Matkustaja voi muuttaa Nokialle ja luottaa siihen, että junat kulkevat yhtä tiheästi myös jatkossa”

Nokian ja Tampereen välillä junavuoromäärä halutaan kasvattaa nykyisestä 15 vuorosta 25 vuoroon suuntaansa. Tavaraliikenteen on aiemmin arvioitu tuottavan ongelmia, mutta ratakapasiteetti on löytynyt ja teknisesti lisäys olisi mahdollinen.

Tesoman seisakkeen liikenne käynnistyi elokuussa 2021 Tampereella. VR:n suunnittelujohtaja Juho Hannukainen (oik.) osallistui seisakkeen avajaisiin. Taustalla apulaispormestari Aleksi Jäntti (kok.).

4.11.2021 15:11

VR-Yhtymä oy haluaa vastata Tampereen seudulla lähijunakysyntään. Yhtiö suunnitteli liikennerakenteen uudelleen ja sai ratakapasiteettia haussa lisää.

Tampereen kaupunkiseudun seutuhallitus hyväksyi lisävuorojen ostamista VR:ltä koskevan esityksen keskiviikkona 27. lokakuuta. Jatkovalmistelusta vastaisi kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta.

Lähijunia kerran tunnissa

Tampere–Tesoma–Nokia arkiliikenteessä vuoromäärä kasvaisi 15 vuorosta 25 vuoroon suuntaansa. M-lähijunien lisäksi Porin-junat pysähtyvät Nokialla ja Tesomalla.

Tampere–Lempäälä–Toijala uusia vuoroja arkisin viisi suuntaansa. Yhdessä R-junien kanssa kanssa tunnittainen lähijuna.

M on Tampereen lähijunavuorojen linjatunnus.

R-juna kulkee Helsinki–Riihimäki–Tampere-reittiä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos