Nokialla on nyt 28 vuodeosastopaikkaa vähemmän kuin viisi vuotta sitten – Pirkanmaalla vähennetty jopa 175 vuodeosastopaikkaa - Uutiset - Nokian Uutiset

Nokialla on nyt 28 vuodeosastopaikkaa vähemmän kuin viisi vuotta sitten – Pirkanmaalla vähennetty jopa 175 vuodeosastopaikkaa, seurauksena pahat ruuhkat monilla osastoilla ja erityisesti Acutassa

Nokialla on viime vuosina vähennetty vuodeosastopaikkoja muun muassa siksi, että osastot ovat siirtyneet väistötiloihin uuden hyvinvointikeskuksen rakentamisen ajaksi. Muuallakin Pirkanmaalla on viime vuosina tietoisesti vähennetty kuntien vuodeosastopaikkoja, vaikka väestö ikääntyy. Pula jatkohoitopaikoista heijastuu Taysiin ja osaltaan pahentaa Acutan kuormitusta.

Nokian terveyskeskuksen vuodeosasto muutti kevään 2020 lopulla Harjuniittyyn väliaikaisiin tiloihin uuden hyvinvointikeskuksen rakentamisen ajaksi.

1.11. 14:25

Suurin osa Pirkanmaan kunnista on viime vuosina vähentänyt paikkoja terveyskeskusten vuodeosastoilta. Sanoma teki syys–lokakuussa Pirkanmaan kuntiin kyselyn vuodeosastopaikkojen tilanteesta.

Monessa kunnassa kyse on ollut vain muutamasta paikasta, mutta esimerkiksi Hämeenkyrössä ja Ikaalisissa paikkoja on vähennetty noin puoleen. Isoja vähennyksiä on tehty myös esimerkiksi Tampereella ja Nokialla. Nokialla vuodeosastopaikkojen määrä on pudonnut viidessä vuodessa 68:sta 40:een.

Luitko jo nämä?

Mainos