Nokia aloittaa kolmansien koronarokotteiden antamisen voimakkaasti immuunipuutteisille - Uutiset - Nokian Uutiset

Nokia aloittaa kolmansien koronarokotteiden antamisen voimakkaasti immuunipuutteisille

Kolmatta rokotusta voi saada heti maanantaista 20.9. lähtien ilman ajanvarausta walk in -rokotuspäivinä tai varaamalla ajan etukäteen sähköisesti.

Kuvassa on valmiita rokotteita rokotuspisteellä.

20.9. 14:13

Maanantaista 20.9. lähtien Nokian kaupunki aloittaa kolmansien koronarokotteiden antamisen voimakkaasti immuunipuutteisille. Rokotteen voi saada heti ilman ajanvarausta walk in -linjalta tai varaamalla ajan etukäteen sähköisesti.

THL ohjeistaa kuntia tarjoamaan kolmatta koronarokotusta niille 12 vuotta täyttäneille henkilöille, joiden elimistön immuunivaste on taudin tai sen hoidon vuoksi voimakkaasti madaltunut.

Kolmas annos voidaan tarjota voimakkaasti immuunipuutteisille vähintään kaksi kuukautta toisen annoksen jälkeen.

Heti tarjolla

Nokialla voimakkaasti immuunipuutteiset 12 vuotta täyttäneet voivat saada kolmannen rokotteen heti maanantaista 20.9. lähtien ilman ajanvarausta walk in -rokotuspäivinä tai varaamalla ajan etukäteen sähköisesti osoitteessa nokia.terveytesi.fi. Rokotteet annetaan Nuijamiestentien rokotuspisteellä.

Kolmas rokotus annetaan rokotteiden saatavuuden mukaan Modernan tai Pfizer-BioNTechin rokotteella. THL:n ohjeistuksen mukaan kolmantena annoksena voidaan antaa eri valmistetta kuin mitä toisena annoksena on annettu, jos kunnassa ei ole tarjota samaa valmistetta.

Ryhmä muttunut

Voimakkaasti immuunipuutteisten ryhmä ei ole sama kuin keväällä määritellyt riskiryhmät 1 ja 2. Sen sijaan tähän rokotusryhmään katsotaan kuuluviksi 12 vuotta täyttäneet henkilöt, joilla on jokin seuraavista sairauksista tai tiloista: elinsiirto,kantasolusiirto, vaikea tai keskivaikea synnynnäinen immuunipuutos,immunosuppressiivinen syöpähoito, autoimmuunisairauksien hoito immunosuppressiivisilla biologisilla lääkkeillä tai JAK-estäjillä,dialyysi ja vaikea krooninen munuaisten vajaatoiminta, pitkälle edennyt tai hoitamaton HIV, lääkärin arvioima muu vaikea-asteinen immunosuppressiivinen tila.

Luitko jo nämä?

Mainokset