Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia -elokuva nähdään myös Aasian suurimmalla elokuvafestivaalilla - Uutiset - Nokian Uutiset

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia -elokuva nähdään myös Aasian suurimmalla elokuvafestivaalilla

”Elokuva ja sen tarina tuntuu universaalisti koskettavan.” Nokialaisnäyttelijä Petri Poikolaisen tähdittämä elokuva kerää kiitosta maailmalla.

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia -elokuvan lento jatkuu. Seuraavana suuntana on Aasia. Elokuvan päätähti Petri Poikolainen ja ohjaaja-käsikirjoittaja Teemu Nikki kuvattiin elokuvan kutsuvierasnäytöksessä Helsingissä.

15.9. 16:53

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia -elokuva on valittu Aasian suurimman elokuvafestivaalin ohjelmistoon, kertoo elokuvan tuotantoyhtiö It’s Alive Films tiedotteessa. Busan International Film Festival järjestetään Etelä-Korean Busanissa 6.–10. lokakuuta.

Elokuva voitti lauantaina yleisöpalkinnon Venetsian elokuvajuhlilla. Pääosassa nähdään nokialainen Petri Poikolainen. Elokuvan on ohjannut Teemu Nikki.

Lue lisää: Vakava sairaus katkaisi Petri Poikolaisen uran näyttelijänä 10 vuotta sitten – sokea ja liikuntakyvytön mies teki niin koskettavan paluun, että kuvatessa itkivät sekä ohjaaja että kuvaaja

Sairauseläkkeellä vuodesta 2013 ollut ammattinäyttelijä Poikolainen tekee vaikuttavan roolityön kotinsa vankina olevana miehenä, joka päättää lähteä rakkaansa luo.

– Tuntuu hyvältä, että elokuva ja sen tarina tuntuu universaalisti koskettavan niin monia. On myös hienoa päästä Busaniin, se lieneekin ainoa Aasian isoista festivaaleista, missä It’s Alive Filmsin elokuvia ei vielä ole nähty, elokuvan tuottaja Jani Pösö kertoo tiedotteessa.

Lue lisää: Tällaista huomiota Venetsiassa palkittu ja nokialaisnäyttelijän tähdittämä suomalaiselokuva saa kansainvälisesti – Tuottaja: ”Parasta mitä elokuvalle voi tapahtua”

Suomen elokuvasäätiön kulttuuriviennin koordinaattorin Jenni Domingon mukaan Busanin ohjelmistoon pääsy enteilee elokuvalle menestyksekästä vientiä. Pelkästään festivaalin mittasuhteet ovat suuret: elokuvia näytetään kymmenilletuhansille katsojille muun muassa suuressa ulkoilmateatterissa sekä lukuisissa teattereissa ympäri kaupunkia.

– On iso saavutus päästä mukaan Aasian isoimmalle elokuvafestivaalille, jonka ohjelmistoon valitaan vain eurooppalaisen elokuvan parhaimmistoa, sanoo Domingo tiedotteessa.

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia tuli Suomessa ensi-iltaan viime viikon perjantaina. Ensimmäisen kansainvälisen ensi-iltansa se saa Italiassa tällä viikolla.

Elokuva palkittiin Norjan Haugesundin elokuvajuhlilla jo ennen valmistumistaan.

Luitko jo nämä?

Mainokset