Laajennettu oppivelvollisuus tuli voimaan nopealla aikataululla – Nokian lukiossa odotetaan vielä 150 tietokonetta ja mietitään, miten poissaoloihin nyt puututaan - Uutiset - Nokian Uutiset

Laajennettu oppivelvollisuus tuli voimaan nopealla aikataululla – Nokian lukiossa odotetaan vielä 150 tietokonetta ja mietitään, miten poissaoloihin nyt puututaan

Kaikkiin alle 18-vuotiaisiin laajennettu oppivelvollisuus sekä maksuton opetus koskevat Nokialla lukion ja Tredun opiskelijoita. Tredussa välineet on ennenkin hankittu yhteistilauksena. Nyt lasku menee kuitenkin eri paikkaan kuin aikaisemmin.

Nokian lukion tämän vuoden budjetti oppivelvollisuuden laajenemisen osalta on noin 100 000 euroa. Tietokoneiden lisäksi summalla hankitaan muita tarvikkeita.

10.8. 8:15

Oppivelvollisuuden laajeneminen kaikkiin alle 18-vuotiaisiin näkyy Nokian lukion sekä Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Nokian toimipisteiden arjessa uusina toimintamalleina.

Nokian lukion rehtori Juha Sainio kertoo, että oppivelvollisuuden laajenemisen nopea aikataulu on tuonut haasteita paitsi Nokian lukiolle, myös monille muille oppilaitoksille.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos