60 vuotta täyttäneiden nokialaisten rokottaminen alkaa ensi viikolla – rokotustietojen siirtymisessä THL:n rekisteriin on viivettä - Uutiset - Nokian Uutiset

60 vuotta täyttäneiden nokialaisten rokottaminen alkaa ensi viikolla – rokotustietojen siirtymisessä THL:n rekisteriin on viivettä

26.4. 15:33

Nokian Uutiset kertoi maanantaina 26. huhtikuuta, että Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n mukaan Nokialla on edetty koronarokotuksissa hitaammin kuin monessa naapurikunnassa.

Lue lisää: Nokialla rokotukset etenevät hitaammin kuin monessa muussa naapurikunnassa - tästä laskurista näet kuntakohtaisen rokotustahdin

Nokian kaupunki kertoo samana iltapäivänä tiedotteessaan, että nokialaisten koronarokottaminen edistyy samassa tahdissa muun Pirkanmaan kanssa. Nokian rokotustahti näyttää tilastoissa muita kuntia hitaammalta, koska rokotustietojen siirtymisessä potilastietojärjestelmästä THL:n rokoterekisteriin on tekninen häiriö.

Todellisuudessa Nokian terveyspalveluissa on rokotettu kertaalleen noin 27 prosenttia kaikista 16 vuotta täyttäneistä nokialaisista. Luvussa eivät ole mukana kaupungin työterveyshuollon rokotukset ja muilla paikkakunnilla rokotetut nokialaiset.

60 vuotta täyttäneiden nokialaisten rokottaminen alkaa vapun jälkeen.

– Rokotustietojen siirtymisen ongelma havaittiin viime viikolla. Häiriön syytä selvitetään ja se pyritään ratkaisemaan mahdollisimman pian. Nokialaisten ei kuitenkaan tarvitse olla huolissaan rokotustahdista, sillä rokotukset etenevät sitä mukaa kun rokotteita tänne saadaan, kertoo vs. hoitotyön johtaja Heidi Leppänen tiedotteessa.

Tällä viikolla Nokialla annetaan koronarokotuksia 65 vuotta täyttäneille sekä riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville 16–64-vuotiaille.

Ajanvaraus uusin rokotusaikoihin avautuu heille huomenna 27.4. kello 8.

Lue lisää: Koronarokotuksia annetaan myös 2. riskiryhmän 16–17-vuotiaille – Uusia aikoja tarjolla riskiryhmiin kuuluville tiistaina

Ensi viikolla aloitetaan perusterveiden 60 vuotta täyttäneiden nokialaisten koronarokottaminen. He voivat varata rokotusaikoja tiistaista 4.5. kello 8 alkaen. Lisäksi jatketaan riskiryhmien rokotuksia.

Käynnissä ovat myös ikäihmisten tehosterokotukset.

Luitko jo nämä?

Mainos