Sanoman alueelliset yt-neuvottelut päättyivät: lehtien ilmestymiskertoihin muutoksia, uusi Pirkanmaan toimitus syntyy

Yt-neuvottelut päätökseen: muutoksia Nokian Uutisten ilmestymispäiviin, Pirkanmaan yhteinen toimitus aloittaa - toimituksen osa on myös Nokian Uutiset.

24.3.2021 14:33

Sanoman alueellisten uutistoimintojen yt-neuvottelut ovat päättyneet. Pirkanmaan ja Satakunnan toimituksista irtisanottiin yhteensä 12 työntekijää.

Paikallismedian painettujen lehtien, myös Nokian Uutisten, ilmestymispäiviin tulee muutoksia.

Paikallismedian painettujen lehtien ilmestymispäivissä tapahtuu muutoksia 3. toukokuuta lähtien.

Muutoksessa tilaushinta laskee.

Muutoksen jälkeen Nokian Uutiset ilmestyy paperilehtenä kaksi kertaa viikossa. Digitaalisesti sisältöä julkaistaan päivittäin.

– Paikallismedioiden journalismin tärkeä rooli säilyy digitaalisessa ajassa. Tunnistamme myös paperilehden tärkeyden paikallisille asiakkaillemme. Lukijalle läheinen lehti kertoo jatkossakin paikalliset uutiset nopeasti ja luotettavasti. Mainostajalle puolestaan tarjoamme vaikuttavia ja monipuolisia alueellisia markkinointiratkaisuja, sanoo Sanoma Media Finlandin uutis- ja featuremedia -yksikön liiketoimintajohtaja Petteri Putkiranta.

– Uskomme, että tehtävät muutokset palvelevat paikallista asiakasta ja vahvistavat digitaaliseen journalismiin pohjaavaa liiketoimintaamme. Valitettavasti näillä muutoksilla on myös henkilöstövaikutuksia. Kiitän yhdessä päätoimittajien kanssa jokaista, joka on tehnyt toimituksissa koronavuoden poikkeusoloissa tärkeää työtään, ja toivotamme kaikkea hyvää tulevaan, Putkiranta sanoo.

Yhteinen Pirkanmaan toimitus

Aamulehti ja Pirkanmaan paikallismediat, mukaan luettuna Nokian Uutiset, muodostavat yhteisen digitaalisen toimituksen, joka kiihdyttää maksullisen verkkojournalismin kasvua. Journalismin tekemisen toimintamalli muuttuu.

Toimintamallin muutos tarkoittaa sitä, että Aamulehti ja Pirkanmaan paikallismediat yhdistävät kevään aikana osaamisensa ja muodostavat yhteistoimituksen, joka palvelee paikallista lukijaa entistäkin paremmin.

– Yhteistyöllä nostamme yhä enemmän esiin paikallisesti merkittäviä ilmiöitä, yrityksiä ja ihmisiä – kaikki entistä suuremmalle määrälle paikallisia lukijoita, sanoo Pirkanmaan kokonaisuutta johtava Aamulehden vastaava päätoimittaja Jussi Tuulensuu.

– Yhdessä Sanoman digitaalisten kyvykkyyksien ja kehitysvoiman kanssa Pirkanmaan yhteistoimitus muodostaa kunnianhimoisen alueellisen journalismin keskittymän. Muutoksella vastaamme sekä kuluttajien että mainostajien kysynnän muutokseen ja varmistamme elinvoimaisen alueellisen journalismin pitkälle tulevaisuuteen, Tuulensuu sanoo.

Sanoman brändit Pirkanmaalla ja sen liepeillä ovat Aamulehti ja kaupunkilehti Moro, Nokian Uutiset, Tyrvään Sanomat, Valkeakosken Sanomat, Jämsän Seutu ja Vekkari, KMV-lehti (Kuorevesi, Mänttä ja Vilppula) ja Suur-Keuruu. Lisäksi kokonaisuuteen kuuluu Janakkalan Sanomat.

Brändit jatkavat toimintaansa omien päätoimittajiensa johdolla, eikä niitä yhdistetä.

Irtisanomisilta ei vältytty

Yt-neuvottelujen taustalla olivat paikallismedioiden toimintamallin muutos sekä Lännen Median yhteistuotannon sopimuksen päättyminen tammikuussa, minkä jälkeen valtakunnallisten ja ulkomaan aiheiden sisällöntuotanto järjestettiin uudelleen käyttäen STT:n ja Sanoman verkoston aineistoja.

Neuvottelujen jälkeen irtisanottiin 12 henkeä, 9 otti vastaan korvaavan työn ja 3 jää omasta aloitteestaan eläkkeelle.

Muutoksessa erillinen Helsingin Sanomien Tampereen aluetoimitus lakkaa. Pirkanmaan yhteistoimitus tuottaa alueensa uutisoinnin myös Helsingin Sanomien käyttöön.

Sanoman asiakaspalvelu auttaa tilaajia tilaukseen liittyvissä muutoksissa ja kysymyksissä.

Luitko jo nämä?

Mainos