Nokian lukion vanhojen tanssit tanssitaan vasta toukokuussa – Penkkarien kohtalo on vielä avoin - Uutiset - Nokian Uutiset

Nokian lukion vanhojen tanssit tanssitaan vasta toukokuussa – Penkkarien kohtalo on vielä avoin

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä linjasi tiistaina, että penkkariajeluiden järjestämistä ei suositella ja vanhojen tanssien sijaan voisi järjestää vaihtoehtoisia tapahtumia myöhemmin keväällä.

Nokian lukion vanhojen tanssit tanssittiin viime vuonna 7. helmikuuta. Tänä vuonna Nokialla tanssitaan vasta toukokuussa.­

13.1. 13:46

Nokian lukion vanhojen tanssit järjestetään tänä keväänä vasta vapun jälkeen, perjantaina 7. toukokuuta.

Lukion rehtori Juha Sainion mukaan päätös tanssien siirtämisestä tehtiin eilen tiistaina, kun Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä tiedotti suosittelevansa vanhojen tanssien siirtämistä tai korvaamista vaihtoehtoisella tapahtumalla myöhemmin keväällä.

Uusi päivämäärä sen sijaan varmistui vasta tänään keskiviikkona. Sainion mukaan joissakin lukioissa uudeksi tanssiaispäiväksi on valittu vappuaatto, mutta Nokialla päädyttiin toisenlaiseen ratkaisuun, sillä monen lukiolaisen ja heidän perheidensä kalenterit voivat olla vappuna jo täynnä muuta ohjelmaa.

Pandemiaohjausryhmä esitti myös, että vanhojen tanssit voisi järjestää vaikkapa vapputanssien nimellä. Tästä ei Nokialla innostuttu, vaan Sainion mukaan konsepti pysyy perinteisenä ja kyseessä on nimenomaan vanhojen tanssit, vaikka päivämäärä vaihtuukin.

– Olemme keskustelleet myös siitä, olisiko tanssit voitu järjestää jollain uudella tavalla, esimerkiksi ilman yleisöä, mutta silloin tapahtumalta olisi pudonnut pohja. Se on kuitenkin niin tärkeä päivä paitsi tanssijoille itselleen, myös heidän perheilleen, sukulaisilleen ja muille katsojille, ettei se tullut kysymykseen.

Katso tästä kuvagalleria vuodelta 2020: Vanhat tanssivat perinteitä kunnioittaen, mutta nuorekkaalla twistillä

Penkkarien kohtalo vielä auki

Pandemiaohjausryhmä suositteli tiistaina myös penkkariajeluiden perumista. Sainio kertoo, että Nokian lukiossa ei ole vielä tehty päätöstä siitä, miten penkinpainajaisten kohdalla edetään.

Sainion mukaan penkkarien siirtäminen myöhempään kevääseen, toisin sanoen ylioppilaskirjoitusten jälkeiseen aikaan, olisi keinotekoinen ratkaisu. Tapahtuman ideahan on siinä, että abiturientit juhlistavat säännöllisen koulutyönsä päättymistä ja lukulomalle siirtymistä.

– Pidämme perjantaina seutukunnan lukioiden rehtorien kanssa palaverin, jossa käymme vielä kertaalleen läpi määräykset ja linjaukset siitä, mitä saa toteuttaa ja mitä ei, ja teemme päätöksiä vasta sen jälkeen, Sainio toteaa.

Luitko jo nämä?

Mainokset