Nokian johtava rehtori visioi: Paikalliset yritykset voisivat sponsoroida koululaisia - Uutiset - Nokian Uutiset

Nokian koulujen omakustanteiset kulttuuri- ja urheiluretket loppuivat kuin seinään loppuvuodesta – Johtava rehtori visioi: Paikalliset yritykset voisivat sponsoroida koululaisia

Apulaisoikeusasiamiehen loppuvuodesta 2019 tekemä linjaus rahan keräämisestä oppilaiden vanhemmilta on näkynyt myös Nokian kaupungin koulujen toiminnassa. Vastaavan rehtorin mukaan tilanteeseen on ainakin osittain löydetty korvaava ratkaisu. Myös tilanteen kehittämiseksi ja muuttamiseksi pyritään hakemaan ratkaisuja.

Nokian kaupungin johtava rehtori kertoo, että maksullisten retkien pois jäämisellä on vaikutusta yksittäisiin retkiin vuodessa. Kulttuuriretkiä pyritään kuitenkin järjestämään edelleen esimerkiksi siten, että oppilaat pääsevät seuraamaan maksuttomia kenraaliharjoituksia.

12.3.2020 9:20 | Päivitetty 12.3.2020 10:09

Nokian Uutiset

Apulaisoikeusasiamies linjasi viime lokakuussa, että koulut eivät voi enää kerätä oppilaiden vanhemmilta rahaa yksittäisen oppilaan retkeä varten.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että maksullisia retkiä voidaan edelleen kustantaa esimerkiksi vanhempainyhdistyksen kassasta kaikille, mutta yksittäisen oppilaan vanhempi ei voi enää maksaa oman lapsensa retkeä. Maksuttomiin retkiin linjauksella ei ole vaikutusta.

Luitko jo nämä?

Mainokset