Nokialla testattiin kurssia, joka voi tuoda iäkkäille kuskeille viisikin vuotta lisää ajoaikaa: ”Jokaisen kannattaisi tarkastella omaa ajokuntoaan” - Uutiset - Nokian Uutiset

Nokialla testattiin kurssia, joka voi tuoda iäkkäille kuskeille viisikin vuotta lisää ajoaikaa: ”Jokaisen kannattaisi tarkastella omaa ajokuntoaan”

Ohjattu ajoharjoittelu ja tilanteiden kertaaminen voivat taata ikääntyville kuljettajille ainakin viisi vuotta lisää itsenäistä ajoaikaa. Nokialla testatusta parin päivän kurssista yritetään jalostaa pysyvä opetusmalli koko maahan.

Leena ja Pentti Oravasaari saavat Joni Jokilammelta palautteen jarrutuskokeen jälkeen. Liukkaaseen mutkaan tullaan ensin neljääkymppiä, sitten nopeutta nostetaan ja koetetaan pitää auto yhä radalla.

23.3.2020 9:48

Nokia

Normaalisti Nokian liikenneturvallisuuskeskuksen harjoitusradalla hiovat taitojaan nuoret ajokorttikokelaat. Tällä kertaa oppilaiden ikä kuitenkin vaihtelee 64 ja 77 vuoden välillä.

Käynnissä on Pirkan opiston ja Nokian ajoharjoitteluratasäätiön Parhaassa ajokunnossa kaiken ikää -kurssi. Se on tarkoitettu niin sanotuille seniorikuljettajille. Osallistujia on 14, ja paikat täyttyivät hetkessä.

Luitko jo nämä?

Mainos