Harju-Centerin saunatiloissa syttyneessä tulipalossa ei loukkaantunut kukaan –Savua levisi runsaasti sisätiloihin

Pelastuslaitos sai hälytyksen tulipalosta lauantaina kello 15.23.

3.8.2019 15:48 | Päivitetty 4.8.2019 9:00

Nokia

Pirkanmaan pelastuslaitoksen ensitiedotteen mukaan kyseessä on suuri rakennuspalo Härkitiellä. Pelastuslaitos sai hälytyksen tulipalosta lauantaina kello 15.23.

Palomestari Johannes Valkaman mukaan palo sai alkunsa kauppakeskuksen yläkerrassa olevasta saunasta. Savua levisi runsaasti sisätiloihin, ja tuli tuhosi seinää, mutta palo ei edennyt pidemmälle.

Palon todennäköinen syttymissyy oli puun syttymislämpötilan laskeminen, joka syntyi puupaneelin pitkäaikaisesta yli 100 asteen lämpörasituksesta, kertoo Pirkanmaan pelastuslaitos.

Palo syttyi naisten saunatiloissa, kertoo Nokian Liikuntamaailman toimitusjohtaja Jukka Heinola.

Heinola kertoo, että saunasta purettiin yksi väliseinä.

– Ensisammutus tuli jo siitä, kun sprinkleri laukesi ja se pieni tulipalo, mikä siinä oli kiukaan takana sammui. Sprinklerit tekivät heti sammutustyöt ja sitten palokunta hoiti sen loppuun ja purkivat seinää, Heinola kertoo.

Katso video paikalta. Juttu jatkuu videon jälkeen.

Nokian Liikuntamaailma oli suljettuna palon takia loppupäivän lauantaina ja se avasi ovensa jälleen sunnuntaina kello 12. Naisilla ei ole käytössä saunaa siihen saakka, että remontti saadaan tehtyä.

– Tällä hetkellä haittana on se, että siellä on savua ja sitä poistetaan, mutta palomestari on antanut meille luvan jatkaa toimintaa vaikka heti, Heinola kertoo.

Saunassa oli palon aikana ihminen tai ihmisiä, mutta henkilövahinkoja ei tullut.

Paikalla ollut Alma Median toimittaja kertoi, että Harju-Centerillä on ainakin kahdeksan paloautoa ja kolme ambulanssia. Savua ei hänen mukaansa näkynyt missään, mutta letkuja oli vedetty sisälle rakennukseen.

Päivitetty 4.8. kello 8.45 ja 3.8. klo 16.01 ja klo 16.08. Otsikko muutettu klo 16.18.

Luitko jo nämä?

Mainos