Aurinkoa ja pakkasta alkuviikoksi Pirkanmaalle, mutta sitten suunta kääntyy taas: ”Lämpötilakartat ovat aivan punaisella” - Uutiset - Nokian Uutiset

Aurinkoa ja pakkasta alkuviikoksi Pirkanmaalle, mutta sitten suunta kääntyy taas: ”Lämpötilakartat ovat aivan punaisella”

Mustanvuoren laskettelukeskuksessa lasketeltiin sunnuntaina.

3.2.2020 10:46

Helmikuun ensimmäinen viikko alkaa Pirkanmaalla aurinkoisessa pakkassäässä ja jatkuu samankaltaisena viikon arkipäivien ajan.

Maanantaina pysytellään muutaman asteen pakkaslukemissa, mutta tuulen vuoksi lämpötila tuntuu huomattavasti kylmemmältä.

Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Iiris Viljamaa kertoo, että aurinkoa on luvassa alkuviikosta ja tuuli on hieman tyyntymässä maanantain jälkeen.

– Pirkanmaalla on useamman päivän ajan samantyyppinen talvinen ilma. Pohjoinen virtaus vallitsee, mutta tuulen voimakkuus heikkenee jo maanantaina illalla.

Viikonloppuna satanut lumi pysyy maassa ainakin viikonloppuun asti. Silloin kuitenkin tapahtuu käänne ja lämpö nousee nollan tuntumaan ja hieman yli.

– Pohjois-Atlantilla matalapaine on voimakasta ja se voimistuu läntisiä tuulia Suomessa. Ei ole oikein muita vaihtoehtoja kuin lauhempaa virtausta viikonloppua.

Ensi viikon osaltaan ennusteiden tarkkuus laskee, mutta nyt näyttää siltä, että myös seuraava viikko on jatkuu vesisateiden ja plusasteiden merkeissä.

Tammikuu oli ennätyslämmin ja tällä hetkellä myös helmikuu näyttää harvinaisen lämpimältä.

– Lämpötilakartat ovat aivan punaisella, joten kyllä helmikuu on alkanut tavanomaista lämpimämmin. Suomessa sää on vaihtelevaa, joten uskon, että kylmiä päiviä sopii helmikuulle muitakin kuin tämän viikon pakkaspäivät.

Näsijärven jäätymistä on seurattu Tampereen seudulla suurella mielenkiinnolla. Järvi on ollut sula ennätyspitkään. Aiempi ennätys vuodelta 2008 meni rikki 1. helmikuuta 2020.

Viljamaa arvioi, ettei Näsijärvi ehdi vielä jäätyä tämän viikon muutaman päivän pakkasten aikana.

Luitko jo nämä?

Mainos