Yksityiset kuntosalit pysyvät auki tietyin rajoituksin – ryhmäliikuntatuntien kokoa on pienennetty, hygieniaan kiinnitetään entistäkin enemmän huomiota - Uutiset - Nokian Uutiset

Yksityiset kuntosalit pysyvät auki tietyin rajoituksin – ryhmäliikuntatuntien kokoa on pienennetty, hygieniaan kiinnitetään entistäkin enemmän huomiota

17.3.2020 14:51 | Päivitetty 17.3.2020 15:14

Nokialaiset, yksityisten toimijoiden ylläpitämät kuntosalit jatkavat toimintaansa tietyin rajoituksin.

Esimerkiksi Nokian Jumppis rajoittaa ryhmäliikuntatuntien osallistujamäärät maksimissaan kymmeneen, jota turvaetäisyys saadaan taattua.

Paikan tunnille voi varata puhelimitse.

Lisäksi Jumppiksella on tehostettu siivousta ja korostetaan hygieniaa entisestään.

– Meiltä löytyy käsidesiä ja myös kertakäyttöhanskoja, jos joku haluaa sellaisia pitää treenatessaan salilla, liikunnanohjaaja ja personal trainer Susanna Ojala-Hämäläinen kertoo.

Hänen mukaansa koronavirus ei vielä viikonloppuna näkynyt Jumppiksen kävijämäärissä, mutta heti maanantaina alkoi hiljetä.

– Tällä hetkellä salilla on treenaamassa vain pari ihmistä, joten siellä on todella helppo pitää turvavälit.

Nokian Liikuntamaailma sen sijaan on päättänyt lopettaa toistaiseksi kokonaan ohjatun ryhmäliikunnan, lapsiparkin sekä kaiken muun toiminnan, jossa useampi ihminen on lähekkäin pienessä tilassa.

– Vaikka kuntosalilla liikutaan toistaiseksi normaalisti, pyydämme asiakkaitamme ottamaan hygienian erityisen vakavasti taudin leviämisriskin pienentämiseksi. Myös Personal Training, hieronta ja fysioterapia jatkavat toistaiseksi toimintaa normaalisti, Jukka Heinola Liikuntamaailmasta kertoo.

Ryhmäliikkujille tarjoutuu nyt mahdollisuus treenata kuntosalilla.

– Meiltä saa vinkkejä, jos joku kaipaa apua kuntosaliharjoittelun aloittamiseen. Salilla on runsaasti tilaa, joten lähikontaktien välttely on helppoa.

Liikuntamaailma on myös lisännyt virtuaalitunteja pitkin päivää ja Nokialla niihin voi osallistua maksimissaan 8 henkilöä.

Virtuaalijumppien aikataulut lisätään Facebookin VIP ryhmiin ja nettisivujen ajankohtaista-palstalle.

Jäsenilleen Liikuntamaailma tarjoaa myös striimauspalvelun kautta erilaista ryhmäliikuntatuntia.

Jukka Heinola kehottaa liittymään Liikuntamaailman Facebookin suljettuihin ryhmiin, joissa pidetään livetunteja, jotta asiakkaat saavat jumpata kotona tuttujen ohjaajien kanssa.

– Lisäksi ryhmäliikkujille järjestetään tunteja pienryhmissä ryhmäliikuntatilassa ja mahdollisesti ulkona. Ohjaajamme tiedottavat tuntien ajankohdat ja sisällöt Facebookin VIP -ryhmissä.

Liikuntamaailmasta ja sen jumppasaleista löytyy nyt aikaisempaa enemmän käsidesipulloja, sekä laitteiden ja välineiden puhdistamiseen käytettävää käsipaperia sekä desinfiointiainetta.

Olemme lisänneet myös THL:n käsienpesuohjeet kaikkiin vesipisteisiin ohjeistukseksi tehokkaasta käsienpesusta.

Sekä Jumppiksessa että Liikuntamaailmassa korostetaan sitä, että treenaamaan tai töihin ei saa tulla, jos on vähäisiäkään flunssan oireita.

Erityisen tärkeää on välttää kuntosalilla käymistä, jos on palannut koronaviruksen epidemia-alueelta viimeisen 14 vuorokauden aikana tai lähipiirissä epäillään koronavirustartuntaa.

Nokian Liikuntamaailman vastaanotto palvelee asiakkaitamme toistaiseksi poikkeuksellisilla ajoilla maanantaista perjantaihin kello 12–18, muina aikoina kulku kuntosalille pääsee kulkukortilla.

Heinola sanoo toivoo asiakkailtaan ymmärrystä, joustoa ja yhteiseen hiileen puhaltamista.

Hän kiittää jo etukäteen kaikkia, jotka auttavat yritystä selviämään haastavan ajan yli.

Luitko jo nämä?

Mainos