Nokialaismies ohitti vapaalla olleen poliisin ja näytti keskisormea - Uutiset - Nokian Uutiset

Nokialaismies ohitti vaarallisesti ja näytti keskisormea – ohitettu oli vapaalla ollut poliisi, joka lähti takaa-ajoon siviiliautolla

20.3.2019 15:23 | Päivitetty 20.3.2019 16:42

Ohitus Huittisten ja Tampereen välisellä tieosuudella käynnisti vaarallisen takaa-ajon viime lokakuussa. Huittisten suunnasta ajanut mies ohitti vanhalla mersullaan edellä olevan auton ja palasi omalle kaistalleen edessä olleen rekan ja ohitetun auton väliin.

Ohitustilanne oli tiukka. Mersukuskin mukaan ohitettava auto ei antanut tietä vaan ryhtyi päinvastoin kiihdyttämään.

Ohitetun auton kuljettaja ryhtyi vilkuttamaan valoja ja näyttämään suuntamerkkiä saadakseen ohittajan pysähtymään. Ohittaja puolestaan näytti takana tulleelle keskisormea.

Ohittaja ei tiennyt, että hän haistatteli 25 vuotta poliisina toimineelle vanhemmalle konstaapelille.

Poliisi oli liikkeellä omalla siviiliautollaan, jota ei ollut varustettu hälytys- tai pysäytysvaloilla. Kun ohittaja ei kaukovalojen vilkutukseen pysähtynyt, konstaapeli soitti hätäkeskukseen. Häntä neuvottiin seuraamaan ohittajaa.

Hätäkeskus kehotti seuraamaan

Mersu lähti ohittamaan rekkaa, joten konstaapeli seurasi perässä. Sastamalan kohdalla konstaapeli sai puhelun tehtävään lähetetyiltä kollegoiltaan. Poliisipartio kehotti konstaapelia jatkamaan seuraamista, koska partio oli vielä liian kaukana.

Mersukuskin ja tämän vieressä istuneen vaimon mukaan tilanne oli pelottava.

Konstaapelin mukaan ohituskaistalla hänen nopeutensa nousi 140:een, ja silti mersu loittoni. Konstaapeli ilmoitti partiolle, että luopuu seuraamisesta.

Kuljettaja saatiin myöhemmin kiinni. Häntä epäiltiin törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Ohittaja kiisti

Käräjäoikeudessa vanhempi konstaapeli väitti, että ohitustilanteessa sekä hän että vastaan tullut autoilija olivat joutuneet väistämään vaarallisen, keltaisen sulkuviivan yli tapahtuneen ohituksen johdosta.

Mies kiisti kaiken.

Näyttöä sulkuviivan ylityksestä ei saatu, koska konstaapeli ei pystynyt kertomaan tarkkaa tapahtumapaikkaa. Näyttöä ei myöskään saatu siitä, että vastaan tullut olisi joutunut väistämään.

Käräjäoikeus kuitenkin päätteli, että mies ei ollut pystynyt esittämään uskottavaa syytä sille, miksi konstaapeli oli reagoinut tilanteeseen tällä tavalla, jos kyseessä oli tavallinen ohitus. Oikeuden mukaan mies ei ollut riittävästi varmistanut turvallista paluuta omalle kaistalle.

Konstaapelin kertomuksen perusteella oikeus päätyi siihen, että mersun vauhti oli ollut vähintään 130 kilometriä tunnissa. Oikeuden mielestä miehen ajotapa oli huomattavasti häirinnyt muuta liikennettä ja ollut omiaan aiheuttamaan vaaraa.

Pirkanmaan käräjäoikeus katsoi nokialaismiehen syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, mistä seuraukseksi koitui 35 päiväsakon rangaistus. Tuomitun tuloilla se merkitsi 210 euron sakkoa.

Turun hovioikeus vahvisti tuomion vasta antamallaan päätöksellä.

Luitko jo nämä?

Mainos