Pojat kävivät kaljavarkaissa, löivät, hakkasivat ja potkivat – syyttäjä vaatii alaikäisille nokialaispojille ehdollista vankeutta - Uutiset - Nokian Uutiset

Alaikäiset nokialaispojat kävivät kaljavarkaissa, löivät, hakkasivat ja potkivat – syyttäjä vaatii ehdollista vankeutta

22.9.2017 15:33

Pirkanmaan käräjäoikeudessa on käsitelty alkuvuodesta tapahtuneita nuorena henkilöinä tehtyjä pahoinpitelyitä, näpistyksiä ja kotirauhanrikkomista, joissa syytettynä on yhteensä viisi henkilöä, joista ainakin kaksi oli tekohetkellä alaikäistä nokialaispoikaa.

Syyttäjä on vaatinut nokialaispojille ehdollista vankeutta ja mahdollista valvontaa törkeästä pahoinpitelystä ja pahoinpitelystä. Kahdelle muulle syytetylle hän vaatii lyhyttä ehdollista vankeutta tai sakkoja.

Törkeä pahoinpitely tapahtui Tampereella tiistaina 7. helmikuuta.

Alaikäiset pojat olivat lyöneet ja potkineet uhriaan. Toinen pojista oli ensin lyönyt uhria neljä kertaa kasvoihin niin, että tämä kaatui maahan. Sen jälkeen pojat olivat potkineet maassa maannutta uhria useita kertoja, ainakin 2–3 kertaa pään ja ylävartalon alueelle. Pahoinpitelyssä murtui uhrin nenä.

Syyttäjä vaatii kuitenkin myös uhrille rangaistusta, joko tuntuvaa sakkoa tai lyhyttä ehdollista tuomiota pahoinpitelystä. Tämä oli kuristanut häntä lyönyttä poikaa kaulasta kolmeen eri otteeseen, lyönyt nyrkillä päähän ja potkaissut tätä kylkeen.

Taustalla aiempia pahoinpitelyitä

Syyttäjä vaatii törkeästä pahoinpitelystä syytetylle kaksikolle rangaistusta myös näiden tekemistä aiemmista pahoinpitelyistä.

Toinen pojista oli potkinut uhriaan helmikuussa 2016 sillä seurauksella, että tämä oli kaatunut tai lyyhistynyt maahan ja menettänyt hetkellisesti tajuntansa.

Toinen poika taas syyllistyi pahoinpitelyyn Nokialla vain kahta viikkoa Tampereella tapahtunutta törkeää pahoinpitelyä aiemmin.

Kaupasta vietiin olutpakkauksia

Lisäksi pojat joutuvat vastaamaan näpistyksistä.

Törkeästä pahoinpitelystä syytetty poika vei neljännen pojan kanssa tammikuun lopussa Kankaantaan Siwasta 12 tölkin olutpakkaukset. Toinen törkeästä pahoinpitelystä syytetty poika taas jäi kiinni maaliskuun lopussa, kun hän vei Siwasta kaksi olutpakkausta.

Törkeässä pahoinpitelyssä uhrina ollut puolestaan vei Koskenmäen K-Marketista huhtikuun alussa kaksi 24 tölkin olutlaatikkoa.

Maaliskuun näpistyksessä oli mukana myös alaikäinen tyttö, jolle syyttäjä vaatii vähintään 9 päiväsakon suuruista sakkorangaistusta.

Lisäksi syyttäjä vaatii vastaajien korvaavan asianomistajille näpistyksistä aiheutuneet menetykset.

Syyttäjä vaatii toiselle törkeästä pahoinpitelystä syytetylle rangaistusta myös kotirauhanrikkomisesta.

Poika oli rikkonut aamuyöllä asunnon ulko-oven lasin Kangasalla, kun asunnossa oltiin sisällä. Tapaus sattui Kangasalla tammikuussa.

Pirkanmaan käräjäoikeus antaa tuomiot ensi viikolla.

Juttua muokattu: Alkuperäisessä jutussa kerrottiin, että kaikki syytetyt olisivat olleet nokialaispoikia.

Luitko jo nämä?

Mainokset