Mika Hautala RR superbike - Uutiset - Nokian Uutiset

Mika Hautala ajoi Motoparkissa voittoon

Mika Hautala ajaa tänä vuonna Superbiken SM-sarjassa J-Sport Racing -tallin 1000-kuutioisella Ninja-Kawasakilla.

19.5.2017 6:00

Nokialainen Mika Hautala parinaan Aleksi "Allu" Kyllästinen ajoivat 200 mailin Endurance -kilpailun voittoon viime viikonloppuna Motoparkissa.

Kaksikon taktiikkana oli selvitä kisasta kahdella vaihdolla, joka mahdollistui pyörään tehdyllä tankkikikkailulla.

–Polttoaine riitti ajaa peräti 31 kierosta putkeen, jonka jälkeen Allu pääsi matkaan, Hautala kertoo.

Toisen vaihdon jälkeen Hautala ehti ajaa 12 kierrosta, kun sade yllätti ja radalla heilutettiin punaista lippua.

–Meille annettiin 20 minuuttia aikaa vaihtaa renkaat ja sen jälkeen otettiin uusi startti.

Loput 18 kierosta sujuivat Hautalalta vaikeuksitta ja hän toi pyörän ykkösenä maaliin. Plakkariin kertyi myös kisan nopein kierrosaika.

Muitakin nokialaisia Motoparkin radalla nähtiin. Hautalan kanssa JSport Racingia edustava Henna Ylijoki sekä Topi ja Tapio Mustonen ajoivat tiiminä useamman pyörän kisassa yhdeksänsiksi.

Tero Tenho puolestaan sijoittui omassa luokassaan ja Old Boys -tiimissä viidenneksi.

Mika Hautala ja Aleksi Kyllästinen hallitsivat 200 mailin Endurance -kisaa viime viikonloppuna Motoparkissa ja ottivat ykkössijan.

Viime kauden pettymyksen jälkeen Suzukinsa myynyt Hautala lähti mukaan myös tämän vuoden SM-sarjaan. Syynä oli mainittu JSport Racing, joka tarjosi Hautalalle ajettavaksi Kawasakin ZX-10R:n.

–Allu voitti tällä pyörällä viime vuonna Suomen mestaruuden, mutta kun hän ei tänä vuonna lähtenyt sarjaan, talli pyysi minua kuljettajakseen.

Niinpä Hautala hyppäsi Ninjan puikkoihin ja taas mennään. Tallin tuki ja varaosat ratkaisevat monta ongelmaa, mutta Hautala vaatii itseltään enemmän.

–Tämä on viime kauden pyörääni vakaampi ajettava, on luistonesto, jos vain siihen oppisi luottamaan ja tiedonkeruu, jota pitää oppia hyödyntämään.

–Tärkeintä olisi kuitenkin oppia ajamaan, koska itsestäni saan napsittua helpoimpia sekunteja, luonnostaan nopeaksi kuljettajaksi tiedetty Hautala ruoskii itseään.

SM-palkintopyttyä Hautala lähtee tavoittelemaan viikon kuluttua Botniaringille. Kisaviikonloppuja kesäkaudessa on yhteensä viisi, osakilpailuja kymmenen.

–Kivahan sellainen pysti olis katsella, mutta vaikka se maksaa kaupassa 5 euroa, se tulee todella kalliiksi ja vaatii lisäksi hikeä ja tuskaa, Hautala nauraa.

Mestaruus on vielä kaukainen haave. Siihen saakka hän aikoo nauttia jokaisesta sekunnista ja osakilpailusta täysin rinnoin.

–Palkinnoille pääsy yksittäisessäkin osakilpailussa on aina kova juttu, koska ei siellä kukaan aja huvikseen.

–Siellä ajetaan täysillä.

Katso video: Voi sitä näinkin lähteä ja siitä huolimatta ajaa voittoon.

Luitko jo nämä?

Mainokset