Tanskan TV2 kiinnostui Siunaukselasta ja sen hoitajamitoituksesta – hyvämaineisen hoivakodin tulevaisuus on kuitenkin vaakalaudalla - Uutiset - Nokian Uutiset

Tanskan TV2 kiinnostui Siunaukselasta ja sen hoitajamitoituksesta – hyvämaineisen hoivakodin tulevaisuus on kuitenkin vaakalaudalla

Tanskan TV2 kävi tekemässä tv-ohjelmaa Siunaukselan hoivakodin hoitajamitoituksesta. Hanna Tuulonen kuvasi ja haastatteli Saara Tuomista. Toiminnanjohtaja Pasi Jantunen siirsi pyörätuolia niin, että Tuomisen kasvot saisivat valoa.

24.9.2020 16:01

Tanskassa käydään paraikaa keskustelua vanhusten hoivan hoitajamitoituksesta. Vastaavaa keskustelua käytiin Suomessa talvella 2019, kun yksityisen hoivayrityksen Esperi Caren toiminnassa paljastui vakavia laiminlyöntejä.

Tanskan TV2 lähti selvittämään, miten vanhusten ympärivuorokautinen hoiva on järjestetty maan rajojen ulkopuolella. Kuvausryhmä päätyi Nokialle Korvolaan, sillä toimittaja Martin Selsøe Sørensen sai kuulla, että Siunaukselan hoivakodissa hoitajamitoitus ylittää jopa suositukset. Häntä kiinnosti tietää, miten se on mahdollista.

Luitko jo nämä?

Mainos