Helluntaiseurakunnan ruoka-apu loppuu toistaiseksi - Uutiset - Nokian Uutiset

Helluntaiseurakunnan ruoka-apu loppuu ainakin kuukaudeksi koronaviruksen takia: ”Kyllä täällä tänä aamuna nähtiin murheellista väkeä”

Nokian Helluntaiseurakunnan hallituksen puheenjohtaja Tarmo Valkama vastaanotti palkinnon itsenäisyyspäivän juhlassa Kerholassa.

17.3.2020 10:59

Nokian Helluntaiseurakunnan ruokajakelu jää tauolle koronaviruksen takia. Jakelu järjestettiin viimeistä kertaa tänään tiistaina, ja mikäli hallitus ei toisin päätä, seuraava kerta on pääsisäisen jälkeen 14.4.

Nokian Helluntaiseurakunnan hallituksen puheenjohtaja Tarmo Valkama kertoo, että aamun ruokajakelussa näkyi murheellista väkeä.

Monilla on todellinen huoli siitä, miten saa ruoan riittämään.

– Yksikin sanoi, että nähdään pääsiäisen jälkeen, jos olen vielä hengissä. Meidän ruokajakelussa käy joka kerta toistasataa ihmistä, eli palvelu on todella tarpeellinen, mutta nyt ei auta, Valkama sanoo.

Helluntaiseurakunnan ruoka-apua hoitaa muun muassa 5 henkilöä kaupungin työllistämiskokeilusta. He jäivät tehtävästä pois tänään tiistaina.

– Lisäksi mukana on yli 70-vuotiaita vapaaehtoisia. Kun hekään eivät voi olla mukana, jäljelle jää vain muutama henkilö, jotka eivät millään pysty hommaa pyörittämään.

Ja vaikka pystyisivätkin, niin jakelua ei voida toteuttaa, koska yli 10 ihmisen kokoontumiset on kielletty.

Tarmo Valkaman mukaan myös kauppiaat ovat murheissaan ruoka-avun keskeytyksestä.

– Nyt hävikkiruoka pitää kärrätä taas kaatopaikalle.

Nokian Helluntaiseurakunta on järjestänyt ruoka-apua vähävaraisille kahtena päivänä viikossa. Jaettavat ruoat on haettu yhdeksältä nokialaiselta ruokakaupalta.

Luitko jo nämä?

Mainos