Nokian Eden sulkee ovensa puoleksi vuodeksi – Sekä kylpyläosasto, huoneet että ravintolat laitetaan remontissa uusiksi

Nokian Scandic Edenin hotellinjohtaja Marco Sylvelin kertoi remonttisuunnitelmista Alma Medialle huhtikuussa. Nyt suunnitelmat ovat tarkentuneet, ja remontti alkaa 14. elokuuta.

2.8.2019 13:10 | Päivitetty 2.8.2019 13:17

Nokia

Nokian kylpylähotelli Scandic Eden sulkee ovensa torstaina 14. elokuuta noin puoleksi vuodeksi. Kiinteistössä on alkamassa mittava remontti, jossa uudistetaan niin kylpyläosastoa kuin muitakin tiloja.

–  Hotelli ja kylpylä suljetaan kokonaan, koska haluamme tehdä korjaus- ja uudistustyöt mahdollisimman tehokkaasti. Remontin arvioidaan valmistuvan ensi vuoden helmikuussa, sanoo Scandic Hotels Oy:n aluejohtaja Tiina Jytilä.

Nokian Edenissä on viisi kerrosta, kaikkiaan 204 huonetta ja 1 500 neliön kylpyläosasto. Tilojen remontointia on suunniteltu jo jonkin aikaa, sillä vuonna 1990 valmistuneessa rakennuksessa ei ole aiemmin tehty perusteellista peruskorjausta.

Nyt hotellin sisätilojen ilme uudistetaan, ja kylpyläosastolla tehdään myös rakenteellisia kunnostustöitä ja uusitaan allastekniikkaa. Kylpyläosastoon kuuluu varsinaisen allasalueen lisäksi muun muassa porealtaita, liukumäkiä, ulkoallas ja ravintola-alue sekä useita erilaisia saunoja.

Edenissä on myös järjestetty erilaisia vesiliikuntatunteja ja uimaopetusta, mutta luonnollisesti kaikki toiminta allasosastolla lopetetaan ainakin remontin ajaksi.

– Myös aulan ja ravintoloiden ulkoasua päivitetään. Hotellin alakerrassa on jatkossakin kaksi ravintolaa, mutta niihin tehdään niin sisustuksellisia kuin logistisiakin muutoksia, Jytilä jatkaa.

Denis ja pojat Oliver (kesk.) sekä Danijel Kucevic viihtyivät viime vuonna lomallaan Edenin pelihallissa.

Lapsiperheitä ja kokousvieraita

Nokian Eden on monipuolisen kylpyläosastonsa ansiosta erityisesti lapsiperheiden suosiossa. Myös yritykset ovat suuri kohderyhmä, sillä Edenissä on yhteensä yhdeksän kokoustilaa, joista suurimpaan mahtuu jopa 240 henkeä. Korvaavia tiloja ei remontin ajaksi Nokialta löydy.

Scandic Hotels toteuttaa remontin yhteistyössä kiinteistön omistavan Capmanin kanssa. Scandic-ketju osti Nokian Edenin Resteliltä loppuvuodesta 2017. Scandicin brändin alla kylpylä on toiminut kesästä 2018.

Hotellinjohtaja Marco Sylvelin kertoi Alma Medialle viime huhtikuussa, että heillä on yhteinen intressi kehittää hotellin toimintaa. Tuolloin remontin alkamisajankohtaa ei oltu vielä lyöty lukkoon.

Edit 6.8. klo 13.15: Muutettu Tiina Jytilän titteli aluepäälliköstä aluejohtajaksi.

Luitko jo nämä?

Mainos