TPS otti voiton KrP:stä kuudennessa finaaliottelussa – Liigan voittaja ratkaistaan perjantaina

Nokian KrP matkusti Turkuun hakemaan mestaruutta, mutta liigan kirkkain mitali ei ratkennut vielä tässä pelissä.

Joonatan Kovanen teki KrP:n toisen kavennusmaalin.

Lähes 2500 katsojaa todisti Turussa, kun kotijoukkue TPS:n nousi otteluvoitoissa tilanteeseen 3–3. TPS voitti Kupittaan hallissa mestaruutta hakemaan tulleen Nokian KrP:n maalein 4–2 (1–0, 2–1, 1–1). Näin seitsemän finaaliottelu on edessä perjantaina Hakametsän kiekkopyhätössä.

”Mennään sitten pitkän kaavan mukaan eli kaikki pelit. Kyllä meilläkin oli paikkoja, mutta ei saatu palloa enempää kaverin maaliin. TPS oli parempi maaleissa ja meille tuli liikaa pahoja pallonmenetyksiä”, toteaa päävalmentaja Janne Kainulainen, joka 2014 voitti pelaajana SM-kultaa täydessä Jyväskylän jäähallissa.

TPS:n nousu 1–3-tilanteesta on ollut erinomaista ja joukkue tulee varmasti kovaa tuossa ratkaisuottelussa. Näädillä on nyt paljon jännitettä, ja esimerkiksi tehomiehet olivat keskiviikkoiltana tehottomia.

Yksi kuudennen ottelun sankareista oli TPS:n latvialaisvahvistus Peteris Trekse, joka kahdesti laukoi lähes samasta paikasta maalit. Kotijoukkue johti jo 3–0 ajassa 34,37.

Vajaa seitsemän minuuttia ennen loppua TPS meni jo 4–1-johtoon Tuomas Ojalan maalilla. Joonatan Kovanen teki kavennuksen 4–2 ajassa 57,48 ilman maalivahtia. KrP pelasi ilman maalivahtia pidemmän aikaa, mutta tehottomasti. TPS sai rangaistuslaukauksen, mutta Miro Tuomala jäädytti Mikko Hautaniemen.

”Kaveri teki paikoista maalit. Meidän on pakko onnistua perjantaina. Kaveri jäädytti hyvin”, totesi Joonatan Kovanen.

Yksi muuri Näädille oli TPS:n maalivahti Oskari Fälden, joka venyi paraatitorjuntoihin. Myös turkulaisten vahva puolustuspelaaminen oli voiton avaimena.

Luitko jo nämä?

Mainos