TPS siirsi Nokian KrP:n mestaruusjuhlia

Lauri Alkin (vas.) ja Kim Hyrkkösen KrP ei päässyt juhlimaan mestaruutta täpötäydessä Raholan kotiluolassa sunnuntaina.

Yli 1 100 katsojaa oli valmistautunut Nokian KrP:n mestaruusjuhliin sunnuntaina alkuillasta, mutta miten kävikään. TPS oli pelissä parempi ja otti komean vierasvoiton maalein 3–6 (1–1, 0–2, 2–3). Näin otteluvoitot 3–2 ja seuraava ottelu Turussa ensi keskiviikkona. Näin kuohujuomat jäivät toistaiseksi jääkaappiin.

”Ei mitenkään yllättänyt nuo vastustajan pelityylin muutokset. Kotikenttä ja entistä enemmän jännitystä oli ilmassa. Paikan päällä oli perheitä, ystäviä. Uskon, että on nyt helpompi lähteä Turkuun. Emme ole kertaakaan hävinneet vieraissa pudotuspeleissä”, toteaa päävalmentaja Janne Kainulainen.

TPS:n pallollinen peli oli huomattavasti parempaa kuin aiemmissa otteluissa. KrP ei löytänyt sopivia aseita.

Henri Johansson teki ottelun avausmaalin ajassa 4.11. Reilu 10 minuuttia myöhemmin Olli Laine toi vieraat tasoihin.

TPS:n maalivahti Oskari Fälden ja puolustaja Erik Storgårds olivat KrP:n Joona Rantalaa (oik.) parempia viidennessä finaalissa.

Toisessa erässä TPS teki kaksi maalia 48 sekunnin aikana ja toiselle erätauolle TPS:n johdossa 1–3. Miska Mäkinen syötti suoraan Jere Niemelän lapaan, jolla oli helppo työ laukaista pallo maaliin 1–2. Vain 48 sekuntia myöhemmin 1–3 ja tekijänä Olli Laine.

Kolmannessa erässä ajassa 51,46 Miko Kailiala tuli suoraan jäähyltä läpiajoon, johon sai komean syötön Ville Hirvisuolta. Rystyltä Kailiala nosti pallon ohi Miro Tuomalan. Tilannetta tarkasteltiin videolta ja todettiin pallon käyneen maalissa. Tilanne 1–4. TPS siirtyi ajassa 52,31 jo neljän maalin johtoon Waltteri Vesterisen maalilla. Näin Vesterinen rokotti kahdella maalilla Näätiä.

Näädät aloitti 6–5-vastaan pelaamisen ja se tuotti Joona Rantalan laukomaan kavennukseen. Ottelun toiseksi viimeisellä minuutilla TPS:n Waltteri Vesterinen laukoi lukemiksi 2–6 Näätien tyhjään maaliin. Joona Rantala teki illan toisen maalinsa 23 sekuntia ennen loppua. Tuo maali oli pieni lohtu.

Kapteeni Joona Rantala huudatti upeasti sunnuntai-iltana kannustanutta kotiyleisöä iskemällä kaksi maalia. Se ei riittänyt kuitenkaan pelin voittoon.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos