BC Nokian 16-vuotiaat päättivät kautensa SM-pronssimitaliin

BC Nokian 16-vuotiaat pojat pääsivät SM-pronssille Helsingin NMKY:tä vastaan.

Eeki Ylivakeri teki pronssiottelussa 20 pistettä ja otti 13 levypalloa.

BC Nokian 16-vuotiaiden pitkä sarjakausi päättyi mitalijuhliin, kun näätäpojat voittivat Helsingin NMKY:n ikäluokan koripallon SM-sarjan pronssiottelussa. Ottelu pelattiin Nokialla Emäkosken salissa lukemin 85–79 (41–37).

Mitali oli seuran toinen kauden junioreiden valtakunnallisissa pääsarjoissa, kun aiemmin 17-vuotiaat ottivat niin ikään SM-pronssia.

Kotijoukkue hallitsi peliä etenkin ensimmäisellä ja päätösjaksolla. Molemmat neljännekset päättyivät seitsemän pisteen voittoon. Se riitti mitaleihin, vaikka välillä oli heikompia hetkiä. Kolmannen jakson alkupuolen Namika vei 4–17, mutta näätäjoukkue nousi ahdingosta.

”Vaikeat pari viikkoa takana, kun sairaudet kutistivat porukkaa ja treenattiin vajaalla. Pystyttiin kuitenkin kaivamaan taisteluilme esille, ja mitalia haluttiin. Puoliajan jälkeen eksyttiin pelisysteemistä, mutta sitten saatiin rauhoitettua sekin vaihe”, toteaa joukkueen päävalmentaja Taneli Tuokko.

Eetu Honkaniemelle kertyi pronssiottelusta 13 pistettä, 8 levypalloa ja 7 korisyöttöä.

Hänen kuusi vuotta kestänyt yhteistyönsä BC Nokian -07-syntyneiden kanssa tuli päätökseen. Tosin se jatkuu joidenkin kanssa syksyllä aloittavan Nokian Koripalloakatemian merkeissä. Taneli Tuokko on yksi akatemian palkattuja valmentajia.

”Tässä ikäluokassa seuralla on todella hyviä ja urheilullisia pelaajia, jotka pystyvät kilpailemaan jatkossakin maan korkeimmalla tasolla kärkisijoista.”

”Pronssimitali tyydyttää kovastikin. Kaikenlaisia loukkaantumisia oli kauden aikana paljon, ja välillä olimme vain kuudella pelaajalla mukana. Siihen nähden tämä mitali oli kova juttu”, toteaa joukkueen kapteeni Eetu Honkaniemi. Hän on yksi niistä, joka jatkaa päättyvän yläasteen jälkeen Nokian lukiossa ja Koripalloakatemiassa.

Joukkueen pelikausi jatkuu vielä Ruotsin-turnauksella. Sitten Honkaniemellä, Ville-Matti Niskasella ja Matias Halisevalla on edessään maajoukkueleiritykset. BC Nokian kolmikko tavoittelee paikkaa susipaidassa ensin Suomessa pelattaviin 16-vuotiaiden PM-kisoihin, sitten elokuussa Pohjois-Makedonian EM-kisoihin.

BC Nokian P16 SM-pronssijoukkue.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos