Naisleijonat oli murskaava MM-avauksessaan – Petra Nieminen iski alivoimalla Suomen avausmaalin

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue voitti Ranskan 14–1 MM-kisojen avausottelussaan.

Nokialaistaustainen Petra Nieminen iski neljä tehopistettä Ranskaa vastaan MM-kisojen avausottelussa.

Suomi avasi jääkiekon naisten MM-kisat murskaavalla 14–1-voitolla Ranskasta Kanadan Bramptonissa keskiviikkona aamupäivällä paikallista aikaa.

Suomi sai odottaa avausmaalia kuudennelle minuutille, mutta Petra Niemisen alivoimaosuma avasi hanat. Kun Jenniina Nylund viimeisteli hänkin samalla alivoimalla, oli jo ennakkoon ”varma” voitto varma.

Suomi ja Ranska olivat kohdanneet naisten arvokisoissa kerran aiemmin. Suomi voitti maaliskuussa 1991 EM-kisoissa lukemin 28–0. Nyt jäätiin maalien osalta puoleen tuosta päälle 32 vuoden takaisesta hurvittelusta, mutta tasoero on yhä hulvaton.

”Kisojen avausottelu jännittää itse kutakin, mutta kyllä se odotusten mukaan meni. Toki näin selkeää voittoa en osannut odottaa”, päävalmentaja Juuso Toivola totesi.

Naisleijonista 15 ylsi tehopisteille. Nylund teki hattutempun, neljään tehopisteeseen ylsivät Nieminen (2+2), Viivi Vainikka (2+2) ja Nelli Laitinen (1+3). Nokialaishyökkääjä, nykyään HIFK:iä edustava Sanni Vanhanen saalisti kolme syöttöpistettä

MM-debyyttinsä pelannut 22-vuotias maalivahti Sanni Ahola kirjasi 11 torjuntaa, mutta nollapelin rikkoi Estelle Duvin heti toisen erän alkuun.

Suomi pelaa viimevuotisen MM-pettymyksensä myötä kisojen heikommassa lohko B:ssä, jossa Ranskan ohella vastaan asettuvat Saksa, Ruotsi ja Unkari. Lohkon kolme parasta joukkuetta etenee MM-puolivälieriin. Suomi kohtaa seuraavaksi Saksan perjantaina – ja jos oli Ranska tuntemattomampaa vastusta, Saksa on tullut tällä kaudella jo tutuksi.

”Saksa on kohdattu kauden aikana EHT-kiertueella kolmesti. Samantyylinen ottelu siitäkin odotettavissa, ja keskittyneesti ja täysillä lähdetään ottamaan voitto. Näissä peleissä ei ole yhtään varaa antaa vastustajalle siimaa, kyllä kisapelit on siinä mielessä aina vaikeita”, Toivola muotoili.

Suomi ei päästänyt noissa EHT-peleissä yhtään saksalaismaalia verkkoonsa. Voitot kirjattiin 3–0, 4–0 ja 4–0.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos