Nokian KrP otti kolmannen kiinnityksen välieräpaikkaan

Mikko Laakson maaleilla KrP:n valkopaidat hankkiutuivat avauserässä 2–0 johtoon.

19.3. 19:15

Salibandy Nokian KrP on voiton päässä F-liigan välierästä, kun se voitti sunnuntai-iltana Raholassa OLS:n kolmannen kerran. Nyt voitto kirjattiin niukasti lukemin 7–5 (2–1, 3–0, 2–4). Viimeinen Näätien maali tuli tyhjään ja sen viimeisteli konkari Henri Johansson.

”Viisi peliä Raholassa ja aina yhtä vaikeita OLS:a vastaan. Meidän olisi pitänyt naulata peli jo kolmannen erän alku minuuteilla. OLS:n maalivahti oli hyvä ja otti jopa vaikeitakin palloja kiinni. Heillä on myös vahvat 5–6-vastaan pelaavia pelaajia. Nytkin se nähtiin. Voitto tästä ottelusta oli tärkein”, toteaa päävalmentaja Janne Kainulainen.

Näätien tehoketjuna oli Joonatan Kovanen (4+1)—Joona Rantala (0+2)—Mikko Laakso (2+2). Laakso teki kaksi ensimmäistä maalia ja Kovanen neljä seuraavaa.

”Hyvin lähti meidän kentälliseltä homma käyntiin, kun Laakso teki kaksi ekaa maalia. Sitten minä onnistuin kolmesti toisessa erässä. Kolmannessa erässä tuli maali lisää. Hyvää asennetta näissä peleissä tarvitaan”, kertoi Kovanen.

Näädät teki kahdessa ensimmäisessä erässä kuusi maalia, mutta yksi tuli omiin, kun Simo Paulaharju ohjasi pallon ohi Kaapo Kettusen vartioiman maalin.

Peli ei muistuttanut yhtään playoff-henkeä. Vauhti oli ajoittain hidasta eikä kunnon kulma vääntöjä nähty. OLS löysi kolmannessa erässä pienen taisteluilmeen hieman passiivisesti pelannutta kotijoukkuetta vastaan. Mutta kahta maalia lähemmäksi joukkue ei päässyt.

Lauantaina vierasvoitto Oulusta

F-liigan puolivälierät jatkuivat Nokian KrP:n osalta lauantaina Oulussa OLS:a vastaan. Viime keskiviikkona Raholassa Näädät otti ensimmäisen voiton ja nyt tuli toinen. Välierään tarvitaan neljä voittoa. Lauantai-iltapäivän kamppailu päättyi vierasvoittoon maalein 4–6 (2–3, 0–1, 2–2).

”Annettiin kotijoukkueelle hiukan siimaa. 2–0-tilanteen jälkeen parannettiin peliä ja pääsimme ottamaan pelin haltuun, joka pysyi loppuun saakka. Mahtava tason nosto joukkueelta. Olin täysin luottavainen joukkueen tekemiseen”, toteaa Janne Kainulainen.

Keskiviikkona KrP matkustaa linja-autokyydillä Ouluun, kun junat eivät kulje.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos