NoU vai Helsinki? Ringette­finalisti selviää vasta keskiviikkona

Kokenut Elina Raesola ratkaisi voiton NoU:lle jatkoaikamaalillaan välierien kotipelissä.

19.3. 15:48

NoU:n ja Helsingin välinen taistelu SM-ringeten loppuottelupaikasta ratkeaa vasta viidennessä ottelussa. NoU otti lauantaina kotihallissa voiton jatkoajan jälkeen maalein 5–4 (1–0, 2–1, 0–2, 1–1, 1–0).

Myös Pirkkolan jäähallissa maaleja iskettiin vuorotahtiin. Toisella puoliskolla kotijoukkue oli kuitenkin tehokkaampi ja tasoitti otteluvoitot lukemin 9–7 (2–1, 1–2, 2–1, 4–3).

Kotipelissä NoU lähti pitkälle erätauolle 3–1 johdossa. Kolmas erä oli kuitenkin heikko ja vain maalivahti Kaisa Katajiston otteet (yhteensä 43 torjuntaa) pitivät vastustajan maalimäärän kahdessa.

Päätöserään NoU paransi ja Roosa Salonen iski 4–3 johdon. Sen Helsingin kaikki maalit tehnyt Minka Tiihonen kuittasi. Jatkoajan ratkaisu syntyi Elina Raesolan mailasta ajassa 1.31.

”Pelaaminen ei ollut oikein vapautunutta ja veikö parin maalin johto parhaan terän. Kokemus kuitenkin näkyi loppuratkaisussa. Kopista tultiin jatkoajalle ottamaan voitto”, tuumi lauantaisen kotipelin jälkeen valmentaja Kosti Salonen.

”Ihan parasta ei tänään löytynyt, mutta sinnikkäästi jatkettiin painaa huonon erän jälkeen. Helsinki on hyvä joukkue, mitään ei saa kentällä ilmaiseksi”, jatkoi NoU:n kapteeni Kaisa Viren.

Hanna Ovaskan ja muiden NoU:n valkopaitojen taistelu finaalipaikasta venyi viidenteen peliin, kun Helsinki tasoitti sunnuntaina otteluvoitot. Ratkaisu nähdään Nokialla keskiviikkoiltana

Helsingin osaaminen nähtiin myös Pirkkolan hallissa. Jenni Linnamäki vastasi kahdesta NoU:n ensimmäisestä maalista ja Roosa Salonen kolmannesta taukotilanteessa 3-3.

Kolmannessa erässä Hanna Ovaska toi NoU:n tasoihin. Helsinki karkasi kahden maalin päähän, mutta Maria Wetterstrandin ja Elina Raesolan osumilla NoU tuli vielä 6-6 lukemiin.

Vain 18 sekuntia myöhemmin Kiia Kosunen iski kotijoukkueen uudestaan johtoon ja rankaisi minuutin päästä uudelleen lukemiksi 8-6.

Toistamiseen ei NoU:n kiri enää onnistunut. Ilman maalivahtia yritettiin, mutta kotijoukkue iski tyhjiin ja Jenni Linnamäki NoU:n viimeisen kahdeksan sekuntia ennen päätöstä.

”Kaikki jäi kentälle meidän joukkueelta, mutta vastustaja oli tänään parempi ja ansaitsi voiton. Kotiyleisön tuella hoidetaan finaalipaikka sitten ratkaisupelissä”, Kosti Salonen toteaa tappion jälkeen.

Ratkaiseva viides välieräottelu pelataan Nokialla ensi keskiviikkona kello 18.30. Voittajaa odottaa toisesta välieräparista otteluvoitoin 3-0 finaaliin edennyt Raision RNK Flyers.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos