Pyry pääsi ainoana suoraan jatkoon jääkiekon Suomi-sarjassa

Pyry selvitti suoraan paikan välierään kolmella voitolla. Muut kolme otteluparia ovat tilanteissa 2–1. Sunnuntaina on mahdollista, että otteluparit ratkeavat.

Tuukka Mäntymäki teki kaksi maalia ja antoi kaksi maalisyöttöä Pyryn ottaessa kolmannen voiton puolivälieräsarjassa HCIK:ta vastaan.

12.3. 8:29

Lauantai-iltana Pyry pelasi vahvan peli voittamalla kaarinalaisen HCIK:n kolmannen kerran. Nyt voitto kirjattiin maalein 6–3 (1–0, 1–1, 4–2). Viime tiistaina Nokialla ottelu päättyi 8–1 ja torstaina Kaarinassa 3–4.

”Tyytyväisiä totta kai ollaan. Sarja puhtaasti 3–0 ja saimme pari arvokasta lepopäivää lisää”, toteaa tyytyväinen päävalmentaja Sakari Salmela.

Vastustajasta Salmela totesi, että se antoi kovan vastuksen ja mittasi Pyryä kovalla fyysisyydellään.

”Hienosti jätkät sieti paineet ja kaverin kovuuden. Tämä kolmas peli ei ollut mitään kaunista, mutta tutun tehokkaita olimme. Ei me annettu kaverille liikaa paikkojakaan, vaikkei peli täysin soljunutkaan meidän toiveiden mukaisesti. Tästä on hieno jatkaa seuraavaan sarjaan”, Salmela jatkoi.

Lauantain ottelussa kentän tehokkain oli tehot 2+2 tehnyt Tuukka Mäntymäki.

”Ei ollut mitenkään vaikeaa. Alitajunnassa oli pakkovoitto, jotta saataisiin enemmän lepoaikaa seuraavaan vaiheeseen. Tämä ottelusarja pelattiin omalla tasollamme ja se riitti kolmeen voittoon. Kaikki nämä kolme peliä olivat aika fyysisiä. Nyt ollaan yksi askel lähempänä tavoitettamme eli mestaruutta”, kertoi Tuukka Mäntymäki.

Toinen Pyryn tehomies oli kaksi maalia laukonut Valtteri Mäkiviinikka. Toinen maaleista syntyi ottelun loppuvaiheilla, kun mies pääsi laukomaan osuman rangaistuslaukauksesta. Vastustajan pelaaja siirsi maalin pois paikoiltaan.

Pyry aloittaa välieräsarjan torstaina kotijäällä ja seuraava ottelu on lauantaina. Heti sunnuntaina kolmas kamppailu kotijäällä, ja tarvittaessa neljäs tiistaina. Eli kolmella voitolla pääsee finaaliin.

Finaalipäivät ovat 25. ja 26. maaliskuuta. Finaalissa tarvitaan kaksi voittoa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos