Nokialla nuorempana asunut Petra Nieminen (vas.) ja Jenni Hiirikoski ovat kaksi kuudesta Luulajan suomalaispelaajasta. Hiirikoski kertoo, että Ruotsissa arvostetaan suomalaisten työmoraalia ja asioihin tarttumista. Välillä joukkueessa tulee hyväntahtoista kuittia siitä, että suomea puhutaan liikaa.

Naisleijonien tähtihyökkääjä Petra Nieminen ja kapteeni Jenni Hiirikoski elävät unelmaansa Luulajassa – Tällaista on heidän arkensa hallilla ja sen ulkopuolella

Luulajan jääkiekkojoukkue on Ruotsin naisten pääsarjassa edelläkävijä. Vuosia siellä pelanneet Jenni Hiirikoski ja Nokialla nuorempana asunut Petra Nieminen kertovat, millaista elämä on yli 450 kilometrin päässä kotikonnuilta.


21.2. 16:00

Kun Luulajan hallin pukukoppikäytävillä astelee, ei tarvitse enää miettiä, miksi Naisleijonien pirkanmaalaistähdet, puolustaja Jenni Hiirikoski ja hyökkääjä Petra Nieminen ovat viihtyneet seurassa vuosia. Punainen matto johdattaa tilavaan pukukoppiin. Huone on liki samaa kokoa kuin miesten edustusjoukkueella läheisen käytävän varrella.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos