OLS kiri lähelle, mutta KrP kesti – Näädille viikonvaihteessa kaksi kolme pisteen voittoa

Krp:n päävalmentaja kertoo uskoneensa joukkueen esitykseen, vaikka OLS ehti kiriä vain maalin päähän ennen ottelun loppua. Ensi viikolla Näädät pelaa kotonaan perjantaina ja lauantaina Espoossa.

Nokian KrP:n Valtteri Viitakoski kahmi tehopisteitä vierasottelussa Oulussa. Viitakosken tuuletus kuvattiin huhtikuussa 2022 Oilersia vastaan pelatussa ottelussa.

12.2. 18:26

Nokian KrP otti kahden päivän sisään kaksi kolmen pisteen voittoa salibandyn F-liigassa. Perjantaina kotona kaatui SPV ja sunnuntaina oli vuorossa matka Ouluun, missä se nappasi itselleen vierasvoiton OLS:sta maalein 5–6 (0–3, 3–0, 2–3).

”Mentiin useissa asioissa hakoteille. Liiallisia oikaisuja. Tässä sarjassa ei ole varaa tuollaisiin virheisiin. Toisella erätauolla (3–3) sovimme, ettei tyylillä ole väliä – kunhan kolme pistettä lähtee mukaan”, sanoo KrP:n päävalmentaja Janne Kainulainen.

Sunnuntaina Näädät oli pelannut 11 minuuttia, kun taululla oli jo 0–3-lukemat. Avauserän loppu ja toinen erä olivat aika lailla lepsuilua, mutta kolmannen erän alkuun tullut 3–4-osuma oli kovan työn tulos.

Ajassa 55.39 Kim Hyrkkänen laukoi taululle lukemat jo 3–6. Kotijoukkueen kiri tuotti kuitenkin kaksi maalia. Viimeiselle minuutille mentiin Näätien maalin johdossa, mikä säilyi lopulta loppuun saakka. Valtteri Viitakoski laukoi kaksi maalia. Kotijoukkueen ykkönen oli tehot 2+1 tehnyt Olli Kinnunen.

”Uskoin joukkueen esitykseen, vaikka OLS tuli reilu minuutti ennen ottelun loppua maalin päähän. Tuleva viikonloppu on aika tiukkaa, kun kohtaamme perjantaina kotona Eräviikingit ja lauantaina Espoossa Indiansin. Ne ovat tärkeitä pelejä”, Kainulainen sanoo.

Voitto perjantainakin

Perjantai-iltana Nokian KrP juhli 25-vuotistaivaltaan F-liigan ottelussa SPV:tä (Seinäjoki) vastaan. Näädät otti voiton maalein 8–4 (4–0, 1–1, 3–3). Tämän kauden voitot Näädille 2–1. Rahola ei ole ollut SPV:lle voittoisa paikka, sillä se on voittanut viimeksi 6,5 vuotta sitten Näätäluolassa.

Näädät aloitti ottelun vahvasti, sillä avausosuma syntyi, kun peliaikaa oli kulunut vain 18 sekuntia. Maalarina oli Henri Johansson, jolta puuttuu tässä vaiheessa enää kolme pistettä 1 300 pisteen haamurajasta. Tuo meni illan aikana rikki, kun mies teki yhden maalin lisää ja antoi kaksi syöttöä.

”Joskus olen katsellut noita kaikkein aikojen pisteitä. Kun perjantaina tuli tuo lukema täyteen, niin kaverit ottivat pallon talteen. Silloin tajusin missä mennään. SPV:n pelityyli on vaikea silloin, kun he pelaavat ilman maalivahtia. Nytkin saivat maaleja aikaiseksi”, kertoo haamurajan rikkonut Johansson.

Näätien pistemetsästys jatkuu ensi perjantaina , kun ErVi saapuu Raholaan. Heti lauantaina on matka Indiansin vieraaksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos