Pyry jatkaa vahvasti sarjakärjessä – Leki kaatui 7–4

Joel Pelttari (63) aloitti Pyryn maalitehtailun jo avausminuutilla. Punapaidat veivät Pirkanmaan paikalliskamppailun ja Suomisarjan kärkiottelun lopulta maalein 7-4.

4.2. 21:27

Suomi-sarjaa johtava Pyry ei jätä mitään arvailujen varaan. Lauantai-iltana joukkue kukisti paikalliskamppailussa Lekin maalein 7-4 (1-2, 3-1, 3-1). Pyryn johto sarjassa on nyt 13 pistettä kakkosena olevaan JHT:aan, joka on kylläkin pelannut yhden ottelun vähemmän kuin Pyry. Hunters 28/48 ja Leki 28/48, joten sijat 2-4 ovat tiukassa.

”Kova voitto. Henkisesti haastavat asetelmat ja pelissä sattui sekä tapahtui kaikenlaista. Silti saatiin jänne pysymään aika hyvin koko 60-minuuttinen koossa. Kyllä meissä luonnetta on”, sanoi päävalmentaja Sakari Salmela, joka siirtyy Mestis-seura Rokin päävalmentajaksi kauden jälkeen.

Pyry sai Leki-otteluun hyvän alun, kun 20 sekunnin kohdalla Joel Pelttari vei kotijoukkueen johtoon. Avauserässä Leki teki kaksi maalia ja toiseen erään tilanteesta 1-2.

Toisessa erässä Lassi Korpela, Jesse Lassila ja Tuukka Mäntymäki maalasivat kotijoukkueen maalit. Leki onnistui kerran ja kolmanteen erään tilanteesta 4-3.

Leki tuli tasoihin ajassa 45,52 ja ottelun loput maalit tulivat viimeisen reilun neljän minuutin aikana. Valtteri Mäkiviinikka vei Pyryn 5-4-johtoon ajassa 55,10. Veeti Ahmaoja (58.16) ja Juha Korkeamäki ajassa 59,12. Kaksi jälkimmäistä osumaa tulivat Lekin tyhjään maaliin.

Ottelun tasaisuudesta kertovat maalivahtien torjunnat. Pyryn Veli-Matti Mäkinen otti 28 torjuntaa ja Lekin Valtteri Kyllinen 23.

Pyry pelaa sunnuntaina MuikHT:a vastaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos