Sakari Salmela ei jatka Pyryn peräsimessä – Uuden päävalmentajan etsiminen on jo käynnissä

Nokian Pyryn päävalmentaja Sakari Salmela (oik.) jättää pestinsä kuluvan kauden jälkeen.

30.1. 12:41

Jääkiekon Suomi-sarjassa pelaavan Nokian Pyryn edustusjoukkueen päävalmentaja vaihtuu kuluvan kauden jälkeen. Toista kautta Pyryä valmentava Sakari Salmela jatkaa kauden päätytyttä matkaansa korkeammalle sarjatasolle, Nokian Pyry tiedottaa.

”Tavoitteena on ollut kehittää pelaajia, viedä toimintaa urheilullisesti eteenpäin ja kehittyä siinä samassa myös itse valmentajana. Uskon, että monessa asiassa olemme myös onnistuneet”, Salmela sanoo tiedotteessa.

”Nyt eteen aukeni kuitenkin sellainen mahdollisuus, mihin halusin tarttua.”

Pyry Hockey Oy:n hallitus on jo aloittanut uuden päävalmentajan kartoituksen ja julkistaa valinnan kevään kuluessa.

Tavoitteissa onnistuttu

Pyry on ollut Salmelan johdolla kiinni Suomi-sarjan kärkipaikassa lähes koko kauden ajan. Lopetuspäätöksestä huolimatta Salmela sanookin, että joukkue pitää kuluvalle kaudelle asetetuista tavoitteista edelleen kiinni eikä tingi työmäärästä.

Sekä Pyry Hockey Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jani Ahmaoja että toimitusjohtaja Pekka Palonen ovat olleet tyytyväisiä Salmelan otteisiin ja tavoitteiden mukaiseen etenemiseen.

”Tiesimme etukäteen Salmelan kyvyt, ja vaikka meillä oli ensi kaudesta optio, niin emme halunneet olla nuoren valmentajan urapolun esteenä”, Ahmaoja kommentoi.

Palonen sanoo niin ikään olevansa iloinen Salmelalle tarjotusta mahdollisuudesta edetä valmentajan urallaan.

”Mielellämme olisimme halunneet hänen täällä jatkavan, mutta on myös ilahduttavaa huomata, että urheilutoimintamme noteerataan siinä määrin muualla, että valmentajamme saavat näitä tilaisuuksia. Tavoitteenamme on lähitulevaisuudessa Suomi-sarjan kärkisijojen lisäksi tavoitella Mestis-paikkaa ja kehittää organisaatiotamme seuraavalle tasolle”, Palonen sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos