Classic kaatoi Nokian KrP:n ja etenee Cupin finaaliin – ”Se oli pienestä kiinni tämä homma”

Nokian KrP taipui Classicille välierässä Miesten Suomen Cupissa tasaisen väännön jälkeen.

Kapteenit vastakkain. Janne Lammisen (vas.) Classic oli maalin verran parempi Joona Rantalan KrP.tä.

21.1. 16:52

Miesten Suomen Cupin ratkaisut pelataan viikonvaihteessa Hämeenlinnan Luomu-areenassa. Lauantain ensimmäisessä välierässä kamppailivat Pirkanmaan joukkueet: Classic ja Nokian KrP.

Ottelu alkoi kello 11.45. Classic väänsi ottelusta voiton maalein 7–6 (3–4, 2–1, 2–1).

Tasoltaan ottelu oli heikko, mutta varmasti yleisölle hyvä maalien myötä. Voitolla Classic pääsee tavoittelemaan 10 000 euron ensi palkintoa. Vastaansa se saa voittajan otteluparista OLS—M-Team.

”Erikoistilanne­pelaaminen oli hyvää. Varsinkin ekan erän yv-maalit. Meillä oli teemana rohkeus. Ollaan monena vuotena päästy haastamaan, mutta voittoa ei olla saatu”, toteaa ison v-uksen alla oleva päävalmentaja Janne Kainulainen.

Kainulainen toteaa, että keväällä ei haasteta vaan lähdetään tavoittelemaan mestaruutta. ”Ei siinä tarvita mitään taikatemppuja, vaan kaikki lähtee tunteesta. Nyt aletaan katsomaan eteenpäin ja ensi perjantaina sarja jatkuu”, pettynyt mies jatkaa.

Joonatan Kovanen iski kaksi maalia cupin välierässä.

Useampikin paikka

Eemeli Salin aloitti välierän maalitehtailut ajassa 3.24. Maalirikkaan avauserässä Näädät sai tasoituksen Joonatan Kovasen osumalla ja Mikko Laakson syötöstä ajassa 9,22.

Maalin jälkeen Classicin Janne Lamminen otti 2+2-minuutin jäähyt. Lisää jäähyjä Classicille tuli, kun kentällä oli liikaa pelaajia. Kahden miehen ylivoimalla Kovanen syötti Laaksolle ja verkot pullistuivat, tilanne 1–2. Kello näytti aikaa15,10.

KrP sai makeaa mahan täydeltä, kun edellisestä maalista oli kulunut reilu puoli minuuttia. Ajassa 15.54 Kovanen teki, ja Laakso syötti yhden miehen ylivoimalla. Juuso Ahola laukoi Näädät jo 1–4-johtoon ajassa 16.26. Tilanne näytti nokialaisittain hyvältä.

Mutta Classic ei luovuttanut vaan teki kaksi maalia ajassa 18,46 ja vajaa minuuttia myöhemmin. Tilanne oli jo 3–4. Toiseen erään lähdettiin Näätien pitäessä johtoasemaa.

”Mulla oli useampikin paikka, joista olisi pitänyt tehdä maaleja. Kaverilla onnistui enemmän. Haastaminen ei riitä Classicia vastaan. Meillä oli tältä kaudelta takana kaksi voitto Classicista. Nyt ei saatu sitä kolmatta. Ehkä kaveri isommalla kokemuksella ratkaisi ottelun”, sanoo tehot 2+2 tehnyt Näätien Joonatan Kovanen.

Suomen cupin paikalliskoitoksessa nähtiin tiukkoja taistelupareja. Tässä Classicin Janne Lamminen ja KrP:n Mikko Laakso vastakkain.

Pienestä kiinni

Classic sai tasoituksen ylivoimalla ajassa 27.44 Albert Koskisen tekemänä. Ennen erän puolta väliä Näätien kapteeni sivalsi kovan rannevedon, tulos 4–5. Maali oli ylivoimamaali.

Classicin Janne Lamminen laukoi tasoituksen ajassa 30.48. Kolmas erä eteni maaleitta aina 55. minuutille saakka. Sitten Classicin kova yritys palkittiin Ville Lastikan toisella maalilla. Vain seitsemän sekuntia myöhemmin Sami Johansson kiitti tekemällä lukemiksi 7–5 Näätien vielä ihmetellessä edellistä maalia.

Näädät siirtyi pelaamaan 5–6-vastaan. Se tuotti kavennuksen ajassa 57.58 Joona Rantalan toimiessa kapellimestarina. Loppukiri ei kuitenkaan tuottanut hyvistä paikoista huolimatta lisäosumia. Näin KrP lähti iltapäivällä koimatkalle.

”Se oli pienestä kiinni tämä homma. Ottelussa oli kaksi hektistä kohtaa: ensimmäisessä erässä ja kolmannen erän lopussa. Seuraavaksi jätetään haaste taka-alalle ja otetaan se tärkein voitto keväällä”, kertoo Joona Rantala.

Näätien F-liigan ottelut jatkuvat ensi perjantaina Turussa FBC Turkua vastaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos