BC Nokian Johnathan Stovelle kahden ottelun kilpailukielto

Johnathan Stove 26. marraskuuta 2022 ottelussa Salon Vilpasta vastaan.

5.1. 21:11

Tänään torstaina Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää on määrännyt BC Nokia Johnathan Stovelle kahden ottelun kilpailukiellon, Koripalloliitto kertoo tiedotteessaan.

Kurinpitopäällikkö on tutkinut tiistaina 3.1. pelatussa Lahti Basketballin ja BC Nokian välisessä Korisliiga-ottelussa tapahtuneen tilanteen, jossa BC Nokian Stove taklasi siirtymähyökkäyksessä Erik Sajantilan.

Tilanteessa pallo ei ollut lähelläkään tilannetta. Tilanteesta tuomittiin ensin U-virhe, joka korotettiin IRS-tarkastelun jälkeen D-virheeksi, koska kyseessä oli räikeän epäurheilijamainen virhe. Stove hakee taklaukseen voimaa jaloista ja se kohdistuu vastustajaa kylkeen. Teolla ei ole mitään yhteyttä käynnissä olevan siirtymähyökkäyksen taktiseen pysäyttämiseen. Teko on vaarallinen ja lajiin kuulumaton.

Kurinpitopäällikkö katsoo selvitetyksi, että Johnathan Stove on syyllistynyt kurinpitosääntöjen 4 §:n 1 momentin 5 kohdan mukaiseen vastustajan pelaajan fyysisen koskemattomuuden loukkaamiseen. Ratkaisukäytäntönä fyysisen koskemattomuuden tahallisesta loukkaamisesta on pidetty vähintään yhden ottelun kilpailukieltoa.

Johnathan Stovelle on 28.9.2022 annettu varoitus Korisliigan valmistavassa ottelussa 24.9.2022 tapahtuneesta vastustajan fyysisen koskemattomuuden tahallisesta loukkaamisesta. Koska nyt käsiteltävä tapaus on merkittävästi vakavampi, ei aikaisemmalla teolla ja siitä annetulla rangaistuksella ole vaikutusta nyt käsiteltävän teon rangaistuksen mittaamiseen.

Edellä olevan perusteella määrätään BC Nokian pelaaja Johnathan Stovelle rangaistukseksi kahden ottelun kilpailukielto. Rangaistus koskee joukkueen kahta seuraavaa huippu- ja kilpakoripallosarjojen ottelua, jotka ovat 10.1.2023 pelattava Kataja Basket – BC Nokia sekä 13.1.2023 pelattava Suomen Cupin välierä Kataja Basket – BC Nokia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos