BC Nokia taipui jatkoajalla Lahdelle 94–90

BC Nokian kapteeni Antero Lehto palkittiin joukkueensa parhaana pelaajana keskiviikon ottelussa. Tämä arkistokuva on otettu, Kun BC Nokia kohtasi Kouvot viime syksynä

3.1. 21:28

BC Nokia päätti viime vuoden uudenvuodenaattona tiukan kamppailun jälkeen tappioon Kauhajoella. Uusi vuosi alkoi tiistai-iltana Lahdessa LaBasketia vastaan. Karvas maku jäi Näädille, sillä kotijoukkue otti jatkoajalle venyneen ottelun nimiinsä lukemin 94–90 (22–18, 29–21, 20–22, 14–24, 9–5ja). Näin Lahti otti toisen voittonsa viikon sisään.

”Onnittelut Lahteen. Vaikka taistelimme mukaan peliin, niin mielestäni he ansaitsivat voiton tänään. Pelimme on tällä hetkellä liian epätasaista. Levypallopelissä olimme huonoja, ja puolustusta täytyy parantaa jatkossa. Meidän täytyy nyt aloittaa valmistautuminen ensi viikon peliin. Voittoja tarvitaan jatkopaikkaan”, sanoo päävalmentaja Greg Gibson.

Näädät aloitti ottelun vauhdikkaasti ja johti reilussa minuutissa jo 2–9. Lahti sai kuitenkin koneet käyntiin ja veikin ensimmäisen neljänneksen 22–28. Tuon alun johdon jälkeen BC Nokia ei johtanutkaan enää kertaakaan ottelun aikana.

Toisella neljänneksellä Lahti johti parhaimmillaan 19 pisteellä (51–32).

Stovelle suihkukomennus

Toiselle puoliajalle lähdettiin kotijoukkueen 12 pisteen johdossa. Heti sen alkuun dramatiikka nähtiin, kun Näätien Johnathan Stove torppasi pelin ulkopuolella Erik Sajantilan ja lähti suihkuun.

Se vaikutti aluksi aika tavalla nokialaisten peliin. Kolmannella neljänneksellä ero pysyi 10 pisteen kummallakin puolen.

Näädät sai sekoitettua Lahden peliä neljännen neljänneksen alussa ja joukkue tuli pisteen päähän (75–74). Tiukassa taistelussa mentiin viimeisille sekunneille. Yhdeksän sekuntia oli jäljellä tilanteen ollessa 85–82. Nokia otti aikalisän ja pallo Malik Benleville, joka korirautoja hipoen upotti kolmen pisteen heiton. Edessä jatkoaika. Se ei sujunut nokialaisilta hyvin. Kolme minuuttia oli pelattu ja Lahti kuuden pisteen johtoon. Tuosta ei Näädät selvinnyt, vaan pisteet jäivät Lahteen.

Levypallopelissä Lahti vei Näätiä selvin lukemin 56–42. Joukkueen parhaimmistoa olivat Arttu Saarijärvi tupla-tupla 22/11. Myös Erik Sajantilan hyvä peli kannattaa mainita 15/6.

Vieraista palkittiin 33 minuuttia pelannut joukkueen kapteeni Antero Lehto (18/3/4s).

”Hävisimme ottelun jo avausjaksolla. Heikko puolustus meiltä, levypallot taas olivat Lahden heiniä. Lahti otti peräti 27 hyökkäyspään levypalloa. Olimme onnekkaita, kun ensimmäisen puoliajan jälkeen olimme 12 pisteen tappiomatkalla”, Lehto sanoo.

Näätien pelaajille tuli isoja minuutteja ja se toi lopussa jo väsymystäkin otteisiin. Jatkoajalla pallo hukattiin ratkaisevissa paikoissa.

”Onnea meillä oli myös siinä, kun pääsimme jatkoajalle. Irtopallot hävittiin pystyyn. Kolmen pisteen heitot ovat edelleen murheenkryynimme. Oikea joukkue voitti nyt. Taistelu kuuden joukkoon pääsystä jatkuu kolmen viimeisen ottelukierroksen aikana”, jatkaa Lehto, joka palkittiin Näätien parhaan.

Malik Benlevi pelasi 38 minuuttia tehoilla 25/7, Perrian Callandret lähes 44 minuuttia eli vain hieman huilia pelin aikana, saldot 13/7/7s. Alan Herndon 35 minuuttia tupla-tupla13/10. Ulosajettu Johnathan Stove 22 minuuttia saldoin 14/172s, Mikael Laihonen 4/1 ja Kalle Peltonen 0/3/2s. Myös Elias Sauramo piipahti pelissä ja sai tilasoihin yhden levypallon. Antti Ahonen oli mukana vaihtopenkillä, mutta peliaikaa ei herunut.

Sarjatilanne tiistain jälkeen: Kauhajoki 18 ottelua ja 32 pistettä, Seagulls 19/28, Kataja 19/24, BC Nokia 19/20, Kouvot 18/20, Vilpas 19/20. Nämä kuusi tällä hetkellä menossa ylempään loppusarjaan. Lähinnä kaksikko KTP (18/18) ja Kobrat (19/18 ) janoavat paikkaa ylempään.

Ensi tiistaina Näädät matkustaa itärajalle Katajan vieraaksi. Kataja-ottelun jälkeen kotona vastassa on Pyrintö ja vieraissa viimeisellä kierroksella Kobrat.

Perjantaina 13. tammikuuta Helsingissä on cupin välieräottelu, jossa Kataja ja BC Nokia ovat vastakkain.

Edit 4.1.23: Lisätty cup-ottelun päivämäärä.

Päivitys 4.1.23 klo 9.31: Lisätty Gibsonin ja Lehdon kommentit.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos