Nokian KrP yrittää tehdä tänään salibandyhistoriaa

Nokian KrP lähtee kaatamaan Tampereen Classicia juhlallisten hetkien jälkeen.

Mikko Laakso iski kaksi maalia, kun Nokian KrP kukisti Tampereen Classicin lokakuussa.

13.12.2022 8:53

Nokian KrP voi tehdä ainutkertaisen tempun tiistaina. Joukkueella on mahdollisuus napata Pirkanmaan paikallispelivaltikka ensimmäisen kerran miesten salibandyliigassa.

KrP voitti Classicin 5–4 lokakuussa ja hakee nyt kauden toista voittoa tamperelaisista.

Tällä kaudella pelataan kolminkertainen sarja, joten joukkueet kohtaavat toisensa kolme kertaa aiemman kahden sijaan. Viimeinen paikallispeli on edessä runkosarjan päätöskierroksella.

Classic on hallinnut niin Pirkanmaan kuin koko Suomen salibandykaukaloita vakuuttavalla otteella. Nokian KrP:n paikallispelivoitot ovat olleet harvassa. Joukkue nousi pääsarjaan kaudeksi 2008–2009. Ennen lokakuista voittoa KrP oli kukistanut Classicin vain kaksi kertaa runkosarjassa.

Kauden ensimmäisen paikallispelin voiton KrP vei sitkeällä puolustamisella, hyvällä peittopelillä ja tehokkailla vastahyökkäyksillä. Nokialaisten hahmo oli kaksi maalia viimeistellyt Mikko Laakso, joka on jatkanut vahvasti sen jälkeenkin. Laakso on noussut jopa hieman yllättäen KrP:n tehokkaimmaksi pelaajaksi ohi Joona Rantalan.

KrP lähtee otteluun taskussaan 10–5-voitto Eräviikingeistä. Lauantaisen ottelun alla vietettiin juhlallisia hetkiä, kun seuran pitkäaikaisen puolustajan Matti Koskelan paita nostettiin Raholan hallin kattoon. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun KrP jäädytti pelinumeron.

Koskela päätti peliuransa kauden 2019–2020 jälkeen. Hän siirtyi KrP:hen seitsemän Classic-kauden jälkeen ja pelasi Nokialla yhdeksän vuotta.

Koskelan paitaseremonia oli tarkoitus toteuttaa jo aiemmin, mutta koronapandemian takia siihen ei ollut aiemmilla kausilla mahdollisuuksia.

Classicilla on riittänyt MM-kisojen jälkeen kokoonpanomurheita, mikä on näkynyt tuloksissa. Viime ottelussa joukkue taipui sarjakolmoselle Oilersille vieraissa jatkoajalla.

Ville Lastikka palasi Espoossa tositoimiin tehokkaana, mutta moni huippunimi oli yhä sivussa. KrP:llä on hyvä sauma nousta ainakin tällä hetkellä Pirkanmaan ykköseksi.

Miesten salibandyliigan ottelu Nokian KrP–Tampereen Classic Raholan liikuntakeskuksessa tiistaina kello 18.30.

Lue lisää: Nokian KrP peittosi Blackbirdisin ja meni helposti Final Fouriin

Lue lisää: Nokian KrP ratkaisi kolmannessa erässä voiton EräViikingeistä

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos