BC Nokia selvitti tiensä Final Four -loppuotteluihin kaadettuaan Kobrat

Final Four pelataan 13.–14. tammikuuta.

Johnathan Stove oli kovassa vireessä ja pussitti 26 pistettä, otti kahdeksan levypalloa ja antoi kolme koriin johtavaa syöttöä. Kuva on otettu ottelusta Salon Vilpasta vastaan marraskuussa. Vilpas on myös Final Four -otteluissa mukana.

9.12.2022 22:28

Miesten Suomen-cupissa pelataan puolivälieriä, ja yksi otteluista käytiin perjantai-iltana Lapualla Kobrien ja BC Nokian välillä. BC Nokia pisti Kobrat kumoon pistein 81–86 (26–26, 17–22, 17–21, 21–17). Näin nokialaiset selviytyivät Final Four-tapahtumaan, jossa on mukana neljä parasta joukkuetta. Tuo tapahtuma pelataan 13.–14.tammikuuta. Muut kolme paria ovat Kataja–Vilpas, Seagulls—KTP ja Kauhajoki–Kouvot.

Perjantai-illan kamppailu oli puoliajalla lukemissa 43–48. Kolmannen neljänneksen jälkeen BC Nokia johti 69–60. Ottelun viimeisen minuutin alkaessa Kobrat oli siirtynyt 81–79-johtoon. Nokian seuraavassa hyökkäyksessä Antero Lehto lähti heittämään kolmen pisteen suoritusta. Häntä rikottiin ja palkkiona tuli kolme vapaaheittoa, jotka kapteeni laittoi kaikki sisään. Kobrat ei saanut pisteitä lisää, vaan Nokia teki niitä neljä, jolloin voitto kirjattiin vierasmatkalaisille.

Kentällä oli kaksi pelaajaa ylitse muiden. Johnathan Stove pussitti 26 pistettä, otti kahdeksan levypalloa ja antoi kolme koriin johtavaa syöttöä. Nuo ovat niitä lukemia, joita pitäisi tehdä ottelusta toiseen. Nyt mies pelasi lähes koko ottelun, sillä peliaikaa kertyi lähes 38 minuuttia.

Toinen kunkku oli oivalla pelipäällä ollut Antero Lehto, joka oli kentällä lähes 34 minuuttia. Pisteitä mies teki 25, jossa neljä onnistunutta kolmosta kuudesta yrityksestä. Lisäksi tilastoihin merkittiin viisi levypalloa ja neljä syöttöä.

”Meillä oli helppo lähteä tähän otteluun. Oli maksettava parin viikon takaisen rökäletappion kalavelat. Tämä voitto oli hieno juttu, kun seuraavassa vaiheessa jaetaan riihikuivaa (10 000e) voittajalle Final Fourissa”, toteaa Antero Lehto.

Lehto totesi, että ottelun viime minuutilla joukkueen hyökkäyspeli seisahtui, kun oli pientä väsymystä.

”Pelasimme käytännössä seitsemällä pelaajalla, mutta Elias (Sauramo) pelasi tärkeitä minuutteja. Onneksi saimme ottelun aikana 15 pisteen johdon. Kobrat tuli takaa tasoihin, mutta pystyimme ottamaan tuon voiton. On paljon mukavampi tulla vierasreissulta kotiin, kun on voitto takana”, jatkoi Lehto.

Perrion Callandret 14/4, Mikael Laihonen pelasi hyvän iltapuhteen 13/7, Alan Herndonin pelivire oli kadoksissa ja tuloksena seitsemän pistettä ja neljä levypalloa. Malik Benlevi sai kasaan vain kaksi pistettä.

BC Nokian sarjaottelut jatkuvat jo maanantaina, kun joukkue matkustaa Kouvolaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos